Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα με 14 μονάδες για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Σκάι αποκαλύπτει το πώς κρίνουν οι πολίτες κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 14 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα παίρνει ποσοστό 38% έναντι 24% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην τρίτη θέση με χαμηλές πτήσεις το ΚΙΝΑΛ (6%) και ακολουθεί

ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4%, Μέρα 25 με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 1%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 53 μονάδες διαφορά (70 έναντι 17 του ΣΥΡΙΖΑ) ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Κ. Μητσοτάκης με 45% έναντι του Αλ. Τσίπρα με 26% και 23% απαντά κανένας από τους δύο.

Τα θέματα επικαιρότητας

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν:

– Πώς αξιολογούν την κατεύθυνση των πραγμάτων και την οικονομική τους κατάσταση;

– Ποια είναι η άποψή τους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τα πρόστιμα;

– Πώς κρίνουν την εφαρμογή του νέου νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο;

Αναφορικά με το τελευταίο που έχει προκαλέσει πολιτικές συγκρούσεις, το 66% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με το νέο νόμο και μόλις το 23% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί το 93% ενώ ενδιαφέρον έχει ότι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 40% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί.

Στο ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια συμφωνούν 7 στους 10 (71%) και διαφωνεί το 20%.

Αντικαπνιστικός νόμος

Το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με τα μέτρα ελέγχου του καπνίσματος έναντι 17% που διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ συμφωνούν σε ποσοσ΄το 87% και του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 66%.

Από αυτούς που καπνίζουν τακτικά ή που και που συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό νόμο το 66% ενώ από τους μη καπνίζοντες το 84%.

Οικονομικά

Το 63% των πολιτών θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση έναντι 31% που δεν το βλέπει αυτό. Στο δείκτη προσωπικής οικονομικής κατάστασης το 14% λέει ότι είναι άνετη ή πολύ άνετη, το 48% μέτρια και το 33% δύσκολη ή πολύ δύσκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα