Προς εβδομαδιαία πτώση η Wall Street- Στο επίκεντρο η απασχόληση

17:37 7/7/2023 - Πηγή: Reporter

Σε «ρηχά νερά» ξεκίνησε η σημερινή (7/7) συνεδρίαση της Wall Street, με τα νέα στοιχεία να δείχνουν ανθεκτικότητα στην αμερικανική αγορά εργασίας, ενισχύοντας τις πιθανότητες για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ειδικότερα, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο απ’

ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, μετά την άνοδο του προηγούμενου μήνα, ωστόσο το ποσοστό ανεργίας υποχωρεί από το υψηλό 7 μηνών και ταυτόχρονα αυξάνονται αρκετά οι μισθοί.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ έδειξε ότι οι μισθοί αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο. Οι μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 209.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 3,6%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι θα προστεθούν 240.000 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, ορισμένα σημεία της παραπάνω έκθεσης μπορεί να δώσουν λόγους στην Fed να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων αργότερα αυτόν τον μήνα. Σημεία όπως το ότι οι μισθοί ήταν ελαφρώς υψηλότεροι από το αναμενόμενο. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούνιο και 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από το 3,7% του Μαΐου.

Οι επενδυτές πιστεύουν, σε ποσοστό 92%, ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου. Μάλιστα, στα πρακτικά της Fed από τη συνάντηση του Ιουνίου, οι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν στείλει μήνυμα για την υλοποίηση ακόμη δύο παρεμβάσεων στα επιτόκια μέσα στο 2023.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,09% στις 33.891,46 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 4.412,05 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,25% στις 13.713,07 μονάδες. Και οι τρεις βασικοί δείκτες καταγράφουν απώλειες σε εβδομαδιαία βάση. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά περίπου 0,95%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,7% και ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 1,6%.

WALL STREET ΗΠΑFEDERAL RESERVEαγορά εργασίαςΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
pros-evdomadiaia-ptosi-i-wall-street--sto-epikentro-i-apascholisi.htm
Τυχαία Θέματα