Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Επιμένουν Ελλάδα, Ιταλία με νέα επιστολή

Νέα επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ζήτημα του πλαφόν στο φυσικό αέριο απέστειλαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Πολωνίας.

Στον απόηχο της πρόσφατης συνεδρίασης των υπουργών Ενέργειας, που άφησε ανοιχτό παράθυρο για το πλαφόν, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Πολωνία επιμένουν

πως η λήψη μιας τέτοιας απόφασης είναι εφικτή και παράλληλα θα έχει θετικά αποτελέσματα στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει η Ευρώπη ώστε να περιορίσει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Τα δύο βασικά σημεία της επιστολής είναι τα εξής:

1. Η επιβολή ενός πλαφόν στην αγορά χονδρικής του φυσικού αερίου.
2. Μέσα από έναν ευρωπαϊκό Κανονισμό, να προσδιοριστεί ένας νέος δείκτης με τον οποίον θα συνδέεται η τιμή του φυσικού αερίου στα μακροχρόνια συμβόλαια.

Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κοινή επιστολή που στείλαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τους άλλους τέσσερις ομολόγους μου αποτελεί ένα ουσιαστικό, θετικό βήμα στην προσπάθεια της Ευρώπης να αντιμετωπίσει από κοινού την ενεργειακή κρίση.

Η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει κατατεθεί από τον Μάρτιο στην Πρόεδρο της Κομισιόν, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης. Είμαι αισιόδοξος ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έγκαιρα, ώστε η Ενωμένη Ευρώπη να στηρίξει αποφασιστικά τους πολίτες της ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται»..

ΚΟΜΙΣΙΟΝπλαφόνΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΕΕενεργειακή κρίση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλαφόν, Επιμένουν Ελλάδα Ιταλία,plafon, epimenoun ellada italia