«Μυστικό» η απάντηση του ΝΑΤΟ, αν η Ρωσία ρίξει πυρηνικά

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε πως δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποια θα είναι η απάντηση της "Συμμαχίας" σε περίπτωση που η Ρωσία κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει οποιουδήποτε τύπου πυρηνικό όπλο εναντίον της Ουκρανίας, θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Γενς Στόλτενμπεργκ, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποια ακριβώς θα είναι η απάντησή της.

«Δεν θα υπεισέλθουμε στο πώς ακριβώς θα απαντήσουμε, αλλά φυσικά αυτό θα άλλαζε ριζικά τη φύση της σύγκρουσης. Θα σήμαινε ότι ξεπεράστηκε ένα πολύ σημαντικό όριο. Ακόμη και χρήση πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος θα ήταν αρκετή για να αλλάξουν τα δεδομένα», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Διαβεβαίωσε ότι η Συμμαχία θα παραμείνει σε εγρήγορση τις επόμενες εβδομάδες και υπογράμμισε πως φαίνεται «εξαιρετικά μακρινό» το ενδεχόμενο να υπάρξουν οι συνθήκες που θα υποχρέωναν το ΝΑΤΟ να απαντήσει με χρήση πυρηνικών όπλων.

ΣτόλτενμπεργκΝΑΤΟΡωσίαπυρηνικά όπλα
Keywords
Τυχαία Θέματα