Πιο αισιόδοξες οι προβλέψεις για το Βitcoin τον Ιούνιο-Οι καταλύτες

Η τάση για το Bitcoin τον Ιούνιο αναμένεται να είναι καλύτερη από τον Μάιο. Αν και το εύρος διαπραγμάτευσης παραμένει κυρίως μεταξύ 58.000 και 68.000 δολαρίων, όπως τον Μάιο, ο τρέχων μήνας χαρακτηρίστηκε από καθοδική ταλάντωση, ενώ ο Ιούνιος θα δει ανοδική ταλάντωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της Bitget Research, Ράιαν Λι.

Η πρόβλεψη για το Bitcoin τον Ιούνιο περιστρέφεται κυρίως γύρω από δύο βασικούς παράγοντες.

Ο ένας είναι η τάση των καθαρών εκροών σε BTC ETFs τον Απρίλιο. Από τις 23 ημέρες διαπραγμάτευσης, οι 14

ημέρες σημείωσαν καθαρές εκροές, γεγονός που εξηγεί την κακή απόδοση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος τον Απρίλιο. Ωστόσο, καθώς προχωράμε προς τον Μάιο, τα πρόσφατα στοιχεία για τα BTC ETF δείχνουν κυρίως «μεγάλες εισροές, μικρές εκροές». Αυτό υποδηλώνει ότι η καθοδική πίεση στις τιμές του Bitcoin που προκαλείται από τις πωλήσεις στα ETF μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της. Εάν ο Μάιος εμφανίσει μια τάση καθαρών εισροών, οι τιμές Bitcoin μπορεί να έχουν τη δυναμική για ανάκαμψη τον Ιούνιο.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των stablecoin. Παρά την ύφεση της αγοράς από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου, παρατηρούμε μια συνεχή αύξηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης της εν λόγω αγοράς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Από 145 δισεκατομμύρια δολάρια στα μέσα Μαρτίου, η συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς των stablecoin σταδιακά ανήλθε στα σημερινά 160 δισεκατομμύρια δολάρια, υποδηλώνοντας άφθονη ρευστότητα στην αγορά.

Παράλληλα με τη μείωση της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, ο συνολικός δείκτης μόχλευσης έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό σημαίνει, επισημαίνει ο Λι, ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις τιμών των περιουσιακών στοιχείων στο μέλλον λόγω πρόσθετης μόχλευσης στην αγορά.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αγοράς για τους επόμενους μήνες, αναμένουμε, σύμφωνα με τον Λι, ότι η επόμενη κορύφωση της ανοδικής αγοράς θα είναι γύρω στον Σεπτέμβριο και τρεις κύριοι τομείς αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντικές αλλαγές. Πρώτον, το οικοσύστημα BTC μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά χάρη στα νέα πρωτόκολλα περιουσιακών στοιχείων. Δεύτερον, μπορούμε να αναμένουμε ότι η επίδραση των meme coins θα συνεχίσει να τονώνει τον ενθουσιασμό των λιανικών επενδυτών για συναλλαγές. Τρίτον, η άνοδος του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχιστεί, επηρεάζοντας και τα σχετιζόμενα με αυτή περιουσιακά στοιχεία.

#Βitcoin #ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ #αισιοδοξία #ιούνιος
Keywords
Αναζητήσεις
pio-aisiodoxes-oi-provlepseis-gia-to-vitcoin-ton-iounio-oi-katalytes.htm
Τυχαία Θέματα