Παναθηναϊκός: Yπερψηφίστηκαν οι συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης»- Γήπεδο στο Βοτανικό

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπερψήφισαν με ποσοστό 68,5% στην ψηφοφορία της Τετάρτης (30/3) τις τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» (με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα), γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή νέου

ποδοσφαιρικού γηπέδου και εγκαταστάσεις του Αθλητικού Ομίλου στον Βοτανικό.

Με 2.051 ψήφους «υπέρ» και 934 ψήφους «κατά», σε σύνολο 2.994 ψηφισάντων -συν 5 λευκά και 4 άκυρα- ξεπεράστηκαν τα 2/3 των ψήφων που χρειάζονταν βάσει του καταστατικού του Ερασιτέχνη για να υπερψηφιστεί το πρότζεκτ.

Πλέον όλα είναι στο χέρι του Δήμου Αθηναίων και της Κυβέρνησης για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό του υπερσύχρονο γήπεδο 39.000-40.000 θέσεων και ο Ερασιτέχνης τις νέες εγκαταστάσεις του σε μια "Παναθηναϊκή Πολιτεία".

Tο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού -κόστους 115 εκατ. ευρώ- θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ο σχετικός φάκελος έχει ήδη προεγκριθεί απ’ τα αρμόδια υπουργεία κι έχει «μπει» στο νέο κρατικό προϋπολογισμό), ενώ οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα κατασκευαστούν με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank και Πειραιώς), που θα καταβάλλει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή τους.

ΠαναθηναϊκόςΔιπλή ΑνάπλασηΒοτανικός
Keywords
Τυχαία Θέματα