Παγώνη-ΜΕΘ: Όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν, το πρόβλημα παραμένει

Ως «καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά τους επόμενους μήνες» χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, την κατάσταση με την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού ειδικά «αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 η κα Παγώνη δήλωσε πως «ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν», προσθέτοντας ότι «αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τη συμπεριφορά του κορονοϊού με τις ιώσεις αυτές».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν» το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί επισημαίνοντας ότι «το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε ΜΕΘ και ποιον όχι».

Ερωτηθείσα ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, η κα. Παγώνη απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες: 1. ο αριθμός των κρουσμάτων, 2. ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε κλινικές και 3. ο αριθμός των διασωληνωμένων». Ακόμη σημείωσε ότι «δεν έχουμε μόνο τον covid-19. Ξέρετε τι σοβαρά προβλήματα υγείας έχουμε;».


Χαρακτήρισε, τέλος, «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαϊκό» ενώ από την Παρασκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς».

«Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε» κατέληξε η κα. Παγώνη.

κορονοιόςΜατίνα ΠαγώνηΜΕΘδιασωληνωμένοιΛΑΪΚΟΓεννηματάςΙπποκράτειο
Keywords
Τυχαία Θέματα