Οι επενδυτές αποσύρουν Bitcoin από τα αμερικανικά ανταλλακτήρια, λόγω αβεβαιότητας

Πάνω από το 50% των Bitcoin που ήταν σε ανταλλακτήρια των ΗΠΑ έχει μετακινηθεί εκτός χώρας λόγω της ρυθμιστικής αβεβαιότητας.

Έρευνα της CryptoQuant, δείχνει ότι οι ΗΠΑ χάνουν το μερίδιό τους στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς η ρυθμιστική αβεβαιότητα οδηγεί τις εταιρείες και τα περιουσιακά στοιχεία εκτός των συνόρων.

Λόγω των ασαφών κανονισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερο από το μισό του Βitcoin που διατηρούν οι εταιρείες κρυπτογράφησης για τους πελάτες τους

έχει μετακινηθεί σε υπεράκτια και διεθνή ανταλλακτήρια.

Η έρευνα, που κοινοποιήθηκε και στο CryptoPotato δείχνει ότι τα αποθέματα BTC σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με έδρα τις ΗΠΑ μειώνονται στα επίπεδα του 2017, καθώς… χάνονται σε πλατφόρμες εκτός συνόρων.

Τα offshore ανταλλακτήρια… εκθρονίζουν τις πλατφόρμες κρυπτογράφησης των ΗΠΑ

Η σημαντική μείωση των αποθεμάτων Bitcoin στα αμερικανικά ανταλλακτήρια προέρχεται από την απουσία ενός σαφούς κανονισμού για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν καταφύγει σε μια προσέγγιση που βασίζεται στην επιβολή, οδηγώντας τις εταιρείες κρυπτογράφησης σε υπεράκτιες τοποθεσίες.

Περιοχές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Χονγκ Κονγκ, που έχουν αναπτύξει ολοκληρωμένους κανονισμούς για την εκκολαπτόμενη οικονομία, αντιμετωπίζουν εισροή κεφαλαίων, ταλέντων και εταιρειών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το Χονγκ Κονγκ, ειδικότερα, έκανε άνοιγμα στις εταιρίες κρυπτογράφησης και δήλωσε ότι θα υιοθετούσε την αρχή «ίδια δραστηριότητα, ίδιοι κίνδυνοι, ίδιοι κανονισμοί» για οντότητες παρόμοιες με τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές εταιρείες.

Αρκετά ανταλλακτήρια αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τις ΗΠΑ, ενώ άλλα σταματούν ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες λόγω κατηγοριών παραβίασης. Η χώρα χάνει σταδιακά το μερίδιό της στην αγορά των αναδυόμενων και υφιστάμενων τομέων καθώς αυξάνεται η «αποδολαριοποίηση».

Πάνω από το 50% των Bitcoin και Ethereum εκτός των ΗΠΑ

Πέρα από τη μείωση των αποθεμάτων Bitcoin στις ΗΠΑ, τα αποθέματα Ethereum βρίσκονται επίσης σε σταθερή πτώση. Περίπου το 56% του ETH στις ανταλλαγές κρυπτογράφησης πραγματοποιείται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιπλέον, ο όγκος συναλλαγών των διεθνών ανταλλαγών κρυπτογράφησης είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των πλατφορμών που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Η κυριαρχία του όγκου συναλλαγών του Bitcoin στη χώρα έχει πέσει κάτω από τα επίπεδα του 2017 και επί του παρόντος βρίσκεται στο 21%. Τα αμερικανικά ανταλλακτήρια έχουν ελάχιστη έως καθόλου έκθεση σε αέναες αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης, οι οποίες έχουν όγκο 11πλάσιο του όγκου των συναλλαγών spot, καθώς οι εταιρείες δεν επιτρέπεται να προσφέρουν την υπηρεσία, πρόσθεσε η έκθεση.

Αντίθετα, ο όγκος συναλλαγών spot και συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Ασίας ανέρχεται σε 30% και 20%, αντίστοιχα.

Η έρευνα της CryptoQuant διαπίστωσε περαιτέρω ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των stablecoins με βάση τις ΗΠΑ έχει πέσει κατακόρυφα κατά 35%, χάνοντας 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής το 2023.

Κι όλα αυτά ενώ οι ΗΠΑ παραμένουν ο κυρίαρχος παίκτης στον κόσμο στη βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin. Ωστόσο, η χώρα θα μπορούσε να χάσει αυτή τη θέση λόγω «εχθρικής» νομοθεσίας, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει τους miners, εξετάζοντας την πιθανότητα επιβολής υψηλότερων φόρων.

Bitcoinκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
oi-ependytes-aposyroun-bitcoin-apo-ta-amerikanika-antallaktiria-logo-avevaiotitas.htm
Τυχαία Θέματα