Οι Χούθι στόχευσαν κατά λάθος τάνκερ με ρωσικό πετρέλαιο

Δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο στόχευσαν κατά λάθος οι Χούθι στα ανοιχτά της Υεμένης, ανέφερε η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλίσεων Ambrey.

Σύμφωνα με το Reuters, το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) δήλωσε ότι έλαβε μια αναφορά για

έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε περίπου 90 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης.

«Ο πλοίαρχος ανέφερε ότι ένας πύραυλος έπεσε στο νερό σε απόσταση 400-500 μέτρων, ακολουθούμενος από τρία μικρά σκάφη», ανέφερε το σημείωμα του UKMTO, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή φθορές. Από την πλευρά της, η Ambrey δήλωσε πως «αυτό ήταν το δεύτερο δεξαμενόπλοιο που κατά λάθος στοχοποιήθηκε από τους Χούθι ενώ μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο».

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, πραγματοποιούν συνεχείς επιθέσεις από τις 19 Νοεμβρίου εναντίον δυτικών εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Το τελευταίο 24ωρο, Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων των Χούθι στην Υεμένη. Η Ρωσία, σύμμαχος του Ιράν και εταίρος βασικών αραβικών δυνάμεων, κατήγγειλε τα πλήγματα και ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά εντόπισε τρία μικρά σκάφη κατά τη διέλευσή του προς ανατολάς μέσω του Διεθνούς Συνιστώμενου Διαδρόμου Διαμετακόμισης», ανέφερε η Ambrey, προσθέτοντας ότι αναφέρθηκε επίσης ένας πύραυλος που έπεσε στο νερό.

Η Ambrey εκτίμησε ότι το πλοίο στοχοποιήθηκε κατά λάθος με βάση παρωχημένες πληροφορίες που το συνδέουν με το Ηνωμένο Βασίλειο. «Αυτή η πληροφορία φαινόταν να είναι πέντε μηνών, ωστόσο, το πλοίο εξακολουθούσε να καταγράφεται ως συνδεδεμένο με το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια δημόσια ναυτιλιακή βάση δεδομένων», ανέφερε η έκθεση.

#Υεμένη #Ambrey #UKMTO
Keywords
Αναζητήσεις
oi-chouthi-stochefsan-kata-lathos-tanker-me-rosiko-petrelaio.htm
Τυχαία Θέματα
Χούθι,chouthi