«Απειλή» η επιστροφή του Τραμπ για την Ευρώπη-Προειδοποιεί η Λαγκάρντ

Η πιθανή επανεκλογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελούσε «απειλή» για την Ευρώπη, προειδοποίησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Πιο συγκεκριμένα, το Politico αναφέρει πως η Λαγκάρντ δήλωσε την Πέμπτη (11/1) κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, ότι «αν θέλουμε να αντλήσουμε

διδάγματα από την ιστορία, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο διηύθυνε τα πρώτα τέσσερα χρόνια της θητείας του, είναι σαφώς μια απειλή».

«Απλά κοιτάξτε τους εμπορικούς δασμούς, απλά κοιτάξτε τη δέσμευση στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, απλά κοιτάξτε την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε. «Έστω και μόνο σε αυτούς τους τρεις τομείς στο παρελθόν, τα αμερικανικά συμφέροντα δεν ευθυγραμμίστηκαν με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».

Ωστόσο, η Λαγκάρντ επεσήμανε ότι δεν πιστεύει πως η επανεκλογή του Τραμπ θα αφήσει την Ευρώπη μόνη της στην υποστήριξή της προς την Ουκρανία, καθώς «υπάρχουν ορισμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ που είναι βαθιά εχθρικά προς τον αποτρόπαιο πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και τα οποία θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν και να υποστηρίζουν την Ουκρανία».

Η πιθανή επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο απειλεί τις Βρυξέλλες, προκαλώντας φόβο στους διπλωμάτες, καθώς οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο των ΗΠΑ δείχνουν αυτό πως υπάρχει μια δύσκολη μάχη με τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Και λίγες μέρες πριν από τη σύνοδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Αϊόβα, όπου ο Τραμπ αναμένεται να κερδίσει εύκολα, ένας ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι ο Τραμπ προειδοποίησε ιδιωτικά πριν από χρόνια ότι οι ΗΠΑ δεν θα έσπευδαν να βοηθήσουν την Ευρώπη εάν δεχόταν στρατιωτική επίθεση.

#Τραμπ #Λαγκαρντ #Ευρώπη #εκλογές #ΗΠΑ #ΝΑΤΟ
Keywords
Αναζητήσεις
apeili-i-epistrofi-tou-trab-gia-tin-evropi-proeidopoiei-i-lagkarnt.htm
Τυχαία Θέματα