Ερντογάν: Η Δύση μετατρέπει την Ερυθρά σε «θάλασσα αίματος»

«Η Δύση επιδιώκει να μετατρέψει την Ερυθρά Θάλασσα σε " θάλασσα αίματος"», δήλωσε σήμερα (12/1) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη κατά των Χούθι.

«Δεν υπήρξε καμία αναλογική δράση. Χρησιμοποιήθηκε δυσανάλογη δύναμη. Το Ισραήλ κάνει το ίδιο στην Παλαιστίνη. Η Βρετανία μαζί με τις ΗΠΑ έκαναν ένα βήμα σε αυτή τη διαδικασία. Επιδιώκουν τώρα να μετατρέψουν

την Ερυθρά Θάλασσα σε θάλασσα αίματος. Το Ιράν εξετάζει πώς μπορεί να προστατευτεί από όλα αυτά. Η Υεμένη λέει ότι θα τους δώσει την απάντηση που χρειάζονται στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ενώ παρατήρησε ότι «λαμβάνουμε ειδήσεις από διαφορετικές πηγές ότι κάνουν πολύ επιτυχημένη άμυνα και αντιδρούν με επιτυχία τόσο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Βρετανίας».

Όσον αφορά την καταγγελία περί γενοκτονίας που έχει κατατεθεί εναντίον του Ισραήλ στην Χάγη, ο Ερντογάν δήλωσε: «Τα τεκμήρια που παραδώσαμε αυτή τη στιγμή είναι κυρίως οπτικά και πιστεύουμε πως θα καταδικάσουν το Ισραήλ. Το περιμένουμε αυτό. Επειδή πιστεύουμε επίσης στη δικαιοσύνη του Δικαστηρίου της Χάγης. Το Ισραήλ υπερασπίζεται τον εαυτό του, μιλώντας για άμυνα, όμως μετέτρεψε την περιοχή σε λουτρό αίματος. Σκότωσαν 22-23 χιλιάδες Παλαιστίνιους. Ο Νετανιάχου δεν έχει πλέον κανένα μέρος για να κρυφτεί και κανέναν τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Ισραηλινοί δεν θα πετύχουν τίποτα με λεκτικές επιθέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν».


«Εγώ θεωρούσα των (σ.σ. Ισραηλινό) πρόεδρο Χέρτζογκ πολύ πιο ειλικρινή σε αυτό το θέμα. Τελευταία, ακολουθεί και αυτός το παράδειγμα του Νετανιάχου και άρχισε να κάνει πολύ διαφορετικές δηλώσεις. Δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα με λεκτικές επιθέσεις προς τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορούν να τελειώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν με λεκτικές επιθέσεις, γιατί εμείς βαδίζουμε στον δρόμο της αλήθειας. Είμαστε στο πλευρό του δικαίου, είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων, αλλά αυτοί κάνουν ό,τι τους επιβάλλει η σκληρότητά τους. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Οι καταπιεσμένοι δεν έχασαν ποτέ, οι καταπιεστές πάντα χάνουν» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #Μέση_Ανατολή #ΗΠΑ_ΒΡΕΤΑΝΙΑ #Χούθι #Ρετζέπ_Ταγίπ_Ερντογάν
Keywords
Αναζητήσεις
erntogan-i-dysi-metatrepei-tin-erythra-se-thalassa-aimatos.htm
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Δύση, Ερυθρά,erntogan, dysi, erythra