Οι αντιδράσεις της Δύσης στο διάγγελμα Πούτιν

«Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» χαρακτήρισε η Δύση την αναγνώριση των δύο αποσχιθεισών περιοχών στην Ουκρανία, από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ τον κατηγόρησε για δημιουργία προσχήματος για μια νέα εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

Φον ντερ Λάιεν: Παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέρει με τουίτ της: "Η αναγνώριση των δύο αποσχισθέντων εδαφών στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου,

της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία".

Μισέλ: Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν

Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα με αλληλεγγύη αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Τζόνσον: "Κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας" της Ουκρανίας

"Αυτό είναι σαφέστατα αντίθετο με το διεθνές δίκαιο. Είναι κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας, είναι αποκήρυξη των συμφωνιών του Μινσκ", δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, θεωρώντας αυτό "κακό οιωνό" για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Στόλτενμπεργκ: Η Μόσχα εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη σύγκρουση

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε με τη σειρά του, την αναγνώριση από τη Ρωσία των "Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ" στην ανατολική Ουκρανία, κατηγορώντας την Μόσχα ότι δημιουργεί πρόσχημα για μια νέα εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

"Η Μόσχα εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία παρέχοντας οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στους αυτονομιστές. Προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει πρόσχημα για να εισβάλει ξανά στην Ουκρανία", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

"Αυτό (σ.σ. η αναγνώριση της ανεξαρτησίας) υπονομεύει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, διαβρώνει τις προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης και παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, στις οποίες η Ρωσία αποτελεί μέλος", συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

ΠουτινΤζόνσονΦον ντερ ΛάιενΡωσίαΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Δύσης, Πούτιν,dysis, poutin