Ο Μητσοτάκης ορίζει πλαίσιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και...μετράει απώλειες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει την Τετάρτη (10/1) τα χαρτιά του για τη ρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση θέλει να φέρει την ισότητα στο γάμο.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει σαφές πως νομικά ο γάμος δεν μπορεί να μη δίνει και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξει ένας σημαντικός αστερίσκος. Θα επιτρέπεται δηλαδή υιοθεσία, αλλά όχι η απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα.

Με δεδομένες τις αντιδράσεις εντός της ΝΔ, το νομικό επιτελείο του Μαξίμου έχει ετοιμάσει δηλαδή ένα νόμο που συνδέει την τεκνοθεσία με διαδικασίες που ουσιαστικά διασφαλίζουν

ότι το ζευγάρι είναι ικανό να μεγαλώσει παιδιά.

Δεν θα μπορεί το κάθε ζευγάρι να αποκτά παιδί με παρένθετη μητέρα, αλλά θα πρέπει να περνά μέσα από τα... γρανάζια της γραφειοκρατίας για την υιοθεσία.

Ερωτηματικό αποτελεί το αν διασφαλίζονται ζεγάρια που έχουν ήδη αποκτήσει παιδιά.

Επίσης, αναμένεται με ενδιαφέρον αν αυτός ο... ελιγμός μπορεί να κάμψει τις αντιδράσεις εντός ΝΔ. Κάτι τέτοιο βέβαια κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι με δεδομένο ότι το πρόβλημα των περισσότερων από αυτούς που αντιδρούν δεν είναι ο τρόπος απόκτησης παιδιών, αλλά το να μην υπάρχει επίσημα ζευγάρι του ίδιου φύλου με παιδί. Αυτή είναι άλλωστε και η στάση της εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι θα περιμένει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, αλλά έχει ήδη πει πως δεν έχει πρόβλημα με τη συμβίωση, αλλά με την τεκνοθεσία.

Τη θέση αυτή έχουν αρκετά στελέχη της ΝΔ, βουλευτές, αλλά και υπουργοί.

Ο Θάνος Πλεύρης έχει ήδη δηλώσει ανοιχτά πως δεν θα ψηφίσει με τίποτα νόμο που θα νομιμοποιεί το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Κώστας Καραγκούνης επίσης δήλωσε πως είναι απέναντι στην τεκνοθεσία και στο Μαξίμου υπολογίζουν πως οι βουλευτές με αυτή τη θέση μπορεί να είναι πάνω από δέκα.

Σίγουρα αντίθετος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίζεται αρνητικός, ιδιαίτερα στο θέμα της τεκνοθεσίας και φυσικά αυτό δημιουργεί θέμα στον Πρωθυπουργό. Το να μην ψηφίσουν μερικοί βουλευτές της ΝΔ, η κυβέρνηση μπορεί να το αντέξει, αλλά το να καταψηφίσει ένας υπουργός δεν είναι απλή υπόθεση.

Την ίδια ώρα υπουργοί, όπως ο Δημήτρης Καιρίδης, σηκώνουν το γάντι και λένε πως όποιος υπουργός καταψηφίσει, θα πρέπει να παραιτηθεί, καθώς είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής.

Για όλα τα παραπάνω θα τοποθετηθεί στην ΕΡΤ το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και λογικά θα θέσει και το χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου που, σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετείται για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Μητσοτακης #ομόφυλα_ζευγάρια #υπουργοί #απώλειες #Ψήφοι #Βορίδης
Keywords
Αναζητήσεις
o-mitsotakis-orizei-plaisio-gia-ta-omofyla-zevgaria-kaimetraei-apoleies.htm
Τυχαία Θέματα