Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας

Με μικρές απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση της Τρίτης (9/1) στη Wall Street.

Ο βιομηχανικός Dow Jones βρέθηκε 0,45% χαμηλότερα στις 37.511,95 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κατάφερε να μετριάσει τις απώλειες της ημέρας, βασιζόμενος στις τεχνολογικές μετοχές, και έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 4.755,33 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κατάφερε να κλείσει σε θετικό πρόσημο, έχοντας κερδίσει 0,09% στις 14,857.71 μονάδες.

Η Nvidia κέρδισε

1,70%, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Η Amazon σημείωσε επίσης άνοδο 1,52%, ενώ η Alphabet κέρδισε 1,36%. Οι μετοχές της Juniper Networks σημείωσαν άνοδο 22,45%, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Hewlett Packard Enterprise είναι πιθανό να ανακοινώσει σύντομα συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας, έναντι ποσού 13 δισ. δολαρίων περίπου.

Ο τεχνολογικός τομέας δυσκολεύεται να κρατηθεί σε θετικό πρόσημο από την «αυγή» του 2024, ασκώντας πίεση στην ευρύτερη αγορά. Μέχρι στιγμής, ο τομέας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 1%. Οι επενδυτές απομακρύνονται από τις Big Tech και φαίνεται πως κινούνται προς τομείς όπως αυτός της υγείας. Ο κλάδος της υγείας ήταν από τους ελάχιστους τομείς του S&P 500 που κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη, αλλά και από το ξεκίνημα του 2024, με συνολική άνοδο 3%.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Την Πέμπτη είναι η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Δεκέμβριο, ενώ την Παρασκευή ακολουθεί ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών παραγωγού.

Αυτή την εβδομάδα, τα κέρδη τους ανακοινώνουν, μεταξύ άλλων οι Taiwan Semiconductor Manufacturing Company και Infosys, την Πέμπτη, καθώς και οι JPMorgan Chase, UnitedHealth, Bank of America και Delta Air Lines την Παρασκευή.

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο, καθώς οι ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου αυξήθηκαν μετά το κλείσιμο του μεγαλύτερου κοιτάσματος πετρελαίου στη Λιβύη. Το Ισραήλ δήλωσε, επίσης, πως ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί και το 2024, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες για επέκταση της σύγκρουσης.

Με αυτά τα δεδομένα, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του αργού αυξήθηκε 2,1% στα 72,24 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Brent παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,9% στα 77,59 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #απώλειες #Πτώση
Keywords
Αναζητήσεις
sygkratimenes-apoleies-sti-wall-street-chari-stis-metoches-technologias.htm
Τυχαία Θέματα