Ο Ελ Εριάν «βλέπει» υψηλότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed

Ο οικονομολόγος και επενδυτικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ Εριάν, προειδοποίησε σήμερα (21/9) τους επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι για υψηλότερες και περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελ Εριάν, μέσω σχετικής ανάρτησής του στο Twitter, επισήμανε ότι η νέα

κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία επιβαρύνει περαιτέρω το outlook της αγοράς.

Παράλληλα, ενόψει της σημερινής απόφασης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, ο διάσημος οικονομολόγος υποστήριξε ότι «η αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης πιθανότατα, με τις προβλέψεις και τη σηματοδότηση που θα τη συνοδεύουν θα είναι μέρος τυπικού παραδείγματος πολιτικής HFL στον ανεπτυγμένο κόσμο - Υψηλότερες, περισσότερες και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυξήσεις επιτοκίων».

{https://twitter.com/elerianm/status/1572481876412989440}

Μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Ελ Εριάν σημείωσε ότι «οι σχετιζόμενες περιπλοκές υπερτονίστηκαν από τα νέα της Ρωσίας μόλις τώρα», αναφερόμενος στο διάγγελμα με το οποίο ο Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση στη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, ο οικονομολόγος επισήμανε την προοπτική παγκόσμιου στασιμοπληθωρισμού, ενώ τόνισε σε δημοσίευσή του ότι «η μειωμένη ανάπτυξη των ΗΠΑ και η Fed που έχει καθυστερήσει και αναγκάζεται να αυξήσει (τα επιτόκια) κατά 75 μονάδες βάσης στο ρεκόρ της τρίτης συνεχόμενης φοράς, συνάδουν με τις παγκόσμιες στασιμοπληθωριστικές τάσεις».

{https://twitter.com/elerianm/status/1571077634917863426}

ΕΛ ΕΡΙΑΝFEDεπιτόκιααυξήσειςπληθωρισμόςΗΠΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑύφεση
Keywords
Τυχαία Θέματα