Ο Ανδρουλάκης έβαλε το ΠΑΣΟΚ σε... ράγες αξιωματικής αντιπολίτευσης

20:43 6/7/2023 - Πηγή: Reporter

Την πρώτη του ομιλία στην ελληνική Βουλή έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (6/7) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Βασικό μήνυμα της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη ήταν ο στόχος του ΠΑΣΟΚ να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην αντιπολίτευση και να αποτελέσει τον δεύτερο ουσιαστικά πόλο του πολιτικού συστήματος, στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το

ΠΑΣΟΚ θα δώσει τις μάχες του μέλλοντος. Θα αγωνιστούμε για τους νέους ανθρώπους, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να προκόβουν με τις δικές του δυνάμεις», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

«Το κοινωνικό κράτος για εμάς, είναι προτεραιότητα». πρόσθεσε ακόμη, σημειώνοντας πως Οικονομία, Υγεία, Παιδεία και Στεγαστικό είναι τα πεδία που θα δώσει τις μεγάλες μάχες.

Ειδικά για την οικονομία ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως ο πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων παρουσίασε μια εξωραϊσμένη εικόνα της Οικονομίας.

Σημείωσε πως τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν και η Νέα Δημοκρατία, αν και το ξέρει, έχει επιλέξει να μην παρουσιάζει την πραγματική εικόνα στον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν» και «απέκρυψε όσα έρχονται», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όσο για το κάλεσμα που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ψηφίσουν μαζί το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως η ΝΔ λανθασμένα επιλέγει να στηρίξει ολόκληρη τη συνταγματική αναθεώρηση σε ένα μόνο άρθρο. Υπογράμμισε πως θεωρεί τη συνταγματική αναθεώρηση πολύ σημαντική και χρειάζεται μία πιο μεγάλη και ουσιαστική συζήτηση.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό, αρκεί να έχει προηγηθεί η εξασφάλιση πόρων για τα δημόσια πανεπιστήμια. Για την Υγεία ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε πως η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ορισμένους στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να απορροφήσει μεγαλύτερα κονδύλια για τα νοσοκομεία. Στις αναφορές της κυβέρνησης πως δεν επιτρέπονται αλλαγές στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως αυτό δεν ισχύει και πως μέχρι το τέλος του 2023 η ΕΕ αποδέχεται κάποιες διορθώσεις. Επικαλέστηκε μάλιστα πως έγιναν αλλαγές από τη Σλοβακία και άλλες χώρες. Σπύρος ΠολυχρονόπουλοςΠασοκΑνδρουλάκηςΒουλήπρογραμματικές δηλώσεις
Keywords
Αναζητήσεις
o-androulakis-evale-to-pasok-se-rages-axiomatikis-antipolitefsis.htm
Τυχαία Θέματα