Ο Φάμελλος περιέγραψε την αντιπολίτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

20:43 6/7/2023 - Πηγή: Reporter

Την πρώτη του τοποθέτηση ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Φάμελλος άνοιξε την ομιλία του με ιδιαίτερες αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας πως "ήταν ο Πρωθυπουργός

που, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, έβγαλε την Ελλάδα από το τούνελ της χρεωκοπίας και της επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018. Αυτός που πέτυχε μία συμφωνία ώστε το 2018 η Ελλάδα να έχει ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος της, καθαρό διάδρομο δεκαπενταετίας, φθηνότερο από ποτέ κόστος δανεισμού στις αγορές. Με την κοινωνία όρθια, με πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγεία από τους πρώτους μήνες που δεν είχαν εξασφαλίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Με δέκα συνεχόμενα τρίμηνα θετικών ρυθμών ανάπτυξης, να μην ξεχνάμε 37 δις, παραλάβαμε άδεια ταμεία από κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου (Νέας Δημοκρατίας/ΠΑΣΟΚ). Να πούμε την αλήθεια συζητάμε ελεύθερα και δημοσιονομικά ελεύθερα, για αυτό έφταιγαν κυβέρνσεης που σήμερα κάθονται από κυβερνητι΄κα έργα, από άλλα κόμματα, και κάθονται ξανά σήμερα… Ο Τσίπρας έκανε πιο ισχυρή την Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την Ελλάδα πιο ισχυρή στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Με το East Med Act και τη συμφωνία 3+1 αλλά και στα Βαλκάνια με την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών και την πρόοδο στρατηγικών συνεργασιών με τους αρχηγούς των Βαλκανικών Κρατών αλλά και των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου».

Για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Φάμελλος σχολίασε πως «η κυβέρνηση υπόσχεται λύσεις σε προβλήματα που εκείνη δημιούργησε ή δεν έλυσε την προηγούμενη περίοδο... Να συζητήσουμε σοβαρά το market pass & youth pass είναι αποδοχή της ακρίβειας, όχι η λύση. Δεν άκουσα τίποτα για το θέμα προστασία της πρώτης κατοικίας... με τον πτωχευτικό της κυβ Μητσοτάκη, έχει δημιουργησει σοβαρό προβλήματα εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες... Δεν ακούσαμε για ουσία ανάπτυξης, για αποκέντρωση. Εχουμε διαφορετικη προσέγγιση, δεν έχουμε ίδια πολιτική, αλλά εντελώς διαφορετική πρόταση...

Η πρότασή μας βασίζεται στους εξής βασικούς πυλώνες:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει μία ισχυρή σύγχρονη καινοτόμα πολιτεία, που θα έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα και δεν θα αφήνει τους πολίτες μόνους.

Είμαστε υπέρ της πολιτείας που θα έχει σχέδιο, σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο, δεν αφήνουμε πολίτες μόνους.

Πιστεύουμε στην παραγωγική ανασυγκρόητση στο πραγματικό προϊόν, όχι στη διασπάθιση, αλλά στην ευημερία..

Στη διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών στα βασικά δημόσια αγαθά. Στην ενέργεια, στο νερό, στην Υγεία στην Παιδεία, στην Πρόνοια στο υγιές περιβάλλον.

Η πολιτική μας βασίζεται επίσης στις αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως «θα στηρίξουμε τον αγώνα της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, αλλά και της αναδιανομής προς όφελος των πολιτών. Είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε όσα κατακτήσαμε και έχουν αξία για τον λαό μας. Ό,τι μειώνει βάρη στους πολίτες θα το στηρίξουμε… Προφανώς έχουμε εμπειρία από την τετραετία που πολλαπλασίασε τα βάρη στον λαό… Ξεκαθαρίζουμε πως στηρίζουμε την πρόοδο και τη δημοκρατία, αλλά θα μας βρείτε απέναντι κοινοβουλευτικά και κινηματικά στην επιβάρυνση της δημοκρατίας και την υποβαθμιση της χώρας… Είναι δέσμευση στους πολίτες και ανταποκρινόμαστε σε αυτή την δέσμευση».

ΦάμελλοςΣΥΡΙΖΑεκλογέςπρογραμματικές δηλώσεις
Keywords
Αναζητήσεις
o-famellos-periegrapse-tin-antipolitefsi-pou-tha-kanei-o-syriza.htm
Τυχαία Θέματα