Νομιμοποίηση μεταναστών: Κυβέρνηση και Ντόρα...απαξιώνουν τον Σαμαρά, που αναζητά «συμμάχους»

Η τροπολογία της κυβέρνησης που νομιμοποιεί μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας για όσο διάστημα εργάζονται έχει προκαλέσει κρίση εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε ανοιχτά και επώνυμα απέναντι στην κυβέρνηση με μία πολύ σκληρή δήλωση, που έκανε λόγο για επιλογές που παραπέμπουν στον... ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε μάλιστα την απόσυρση

της επίμαχης τροπολογίας, για να εισπράξει, ωστόσο, αρνητική απάντηση, τόσο από τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

«Κύκλοι» του Αντώνη Σαμαρά ανταπάντησαν στον κ. Μαρινάκη, χρησιμοποιώντας πρόσφατες δηλωσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ανέφεραν: «Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:

Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση”».

Κυβερνητικές πηγές: Η τροπολογία έχει επαρκώς αναλυθεί

Το απόγευμα του Σαββάτου κυβερνητικές πηγές τοποθετήθηκαν εκ νέου για το ζήτημα που έχει προκύψει με την συγκεκριμένη τροπολογία, σημειώνοντας: «Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής και εργασίας, υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή».

Αιχμές Ντόρας

Υπέρ της κυβέρνησης τάχθηκε για το ζήτημα και η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας μάλιστα λόγο για «λαϊκισμό» όσων είναι αντίθετοι στη συγκεκριμένη τροπολογία.

“Έχω όλη μου τη ζωή πολεμήσει τον λαϊκισμό και ακούω πολλά επιχειρήματα τα οποία στερούνται αναγνώρισης της πραγματικότητας”, σημειώνει μεταξύ άλλων η κα. Μπακογιάννη, η οποία εξηγεί πως η έλλειψη εργατών γης πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και η συγκεκριμένη τροπολογία δίνει λύση.

Φυσικά υπάρχουν και εντός της ΝΔ αρκετοί ακόμα βουλευτές που συντάσσονται με τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, η τροπολογία βρίσκει «ακροατήριο» στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, τα ακροδεξιά κόμματα της Βουλής επιτίθενται στην κυβέρνηση για την επιλογή της να περάσει μέσα από το μίνι ασφαλιστικό αυτή τη διάταξη. Η Ελληνική Λύση δε υιοθέτησε τους προβληματισμούς Σαμαρά.

Αναμενόμενα όλα τα παραπάνω, αλλά και ενδιαφέροντα. Άλλωστε, είναι η δεύτερη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνει ανοιχτά απέναντι σε επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δήλωσε πρόσφατα κατά της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και του φορολογικού, τώρα κάνει αντάρτικο για τους εργάτες γης και έχει ήδη προαναγγείλλει πως διαφωνεί κάθετα και με το νομοσχέδιο για τα ομόλφυλα ζευγάρια (αν και όταν αυτό έρθει).

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση προσπερνά τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «σέβεται» την άποψή του και «πάμε παρακάτω». Το ζήτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς έχει ακροατήριο και «ακολούθους» εντός της ΝΔ και πολύ περισσότερο εντός της κυβέρνησης, με τη στάση του Μάκη Βορίδη να αποτελεί ερωτηματικό.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Ντόρα_Μπακογιάννη #Σαμαράς #ΝΔ #Κυβέρνηση #Μητσοτακης
Keywords
Αναζητήσεις
nomimopoiisi-metanaston-kyvernisi-kai-ntoraapaxionoun-ton-samara-pou-anazita-symmachous.htm
Τυχαία Θέματα
Νομιμοποίηση, Κυβέρνηση, Ντόρα, Σαμαρά,nomimopoiisi, kyvernisi, ntora, samara