Νέο sell off στο Χρηματιστήριο- Επιστρέφει στις αρχές Μαΐου

Έρμαιο στις διαθέσεις των πωλητών παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συμπληρώνει την πέμπτη αρνητική συνεδρίαση στις συνολικά έξι του Οκτωβρίου. Οι ξένοι επενδυτές ηγούνται των σημερινών (9/10) ρευστοποιήσεων, καθώς το γεωπολιτικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή φέρνει αναταράξεις συνολικά στις αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. χάνει προς το παρόν την στήριξη των 1.129 μονάδων, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα πτωτική από το ξεκίνημα. Υπενθυμίζεται ότι στις περισσότερες από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, οι πωλητές

έπαιρναν τα ηνία της αγοράς μετά το πρώτο δίωρο.

Σε περίπτωση που διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, τότε θα απολέσει τη «ζώνη ασφαλείας» των τελευταίων ημερών (κλείσιμο 19ης Μαΐου - 1.132,34 μονάδες) και θα επιστρέψει στις αρχές Μαΐου, ήτοι θα καταγράψει νέο χαμηλό πέντε μηνών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αυξημένος ημερήσιος τζίρος, που ξεπερνά από την πρώτη ώρα τα 100 εκατ. ευρώ. Αυτό οφείλεται στην επαναγορά του 1,4% του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την Eurobank, με την τράπεζα να αποκτά συνολικά 52 εκατ. μετοχές στην τιμή των 1,8 ευρώ ανά μετοχή έναντι 93,7 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης καταγράφει «βουτιά» 1,57% στις 1.119,13 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) υποχωρεί κατά 1,31% στις 2.727,09 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης χάνει 1,45% στις 869,10 μονάδες. Από τα blue chips, έντονα πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν οι Cenergy Holdings, Aegean, Viohalco, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ElvalHalcor.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση στο ταμπλό

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός ΔείκτηςπωλητέςτζίροςΧΑΜΗΛΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα