Νέα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ «βλέπουν» οι αγορές

Αυξημένα είναι τα στοιχήματα που «βλέπουν» την ΕΚΤ να προχωράει σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, οι αγορές προβλέπουν κατά 70% ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης θα προχωρήσει σε μια αύξηση, συγκριτικά με την

πιθανότητα 20% που ανέμεναν νωρίτερα αυτό τον μήνα.

«Σίγουρα έχει δώσει ώθηση στην αρχική τιμολόγηση, όπου οι αγορές ήταν μάλλον εφησυχασμένες σε ένα σενάριο που δεν προέβλεπε αύξηση», δήλωσε ο Pooja Kumra, ανώτερος αναλυτής στρατηγικής για τα επιτόκια στην Ευρώπη στην Toronto-Dominion Bank. Είπε ότι είναι μια πολύ κοντά (και τα δύο σενάρια, παύσης και αύξησης) αλλά τελικά αναμένει από την ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Εξάλλου, κατά την πρόσφατη ομιλία της στο Τζάκσον Χολ, η Κριστίν Λαγκάρντ αν και δεν έδωσε σαφή κατεύθυνση αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει η ευρωτράπεζα στην προσεχή της συνεδρίαση, σημείωσε ότι «οι προοπτικές εξακολουθούν να είναι ακόμα εξαιρετικά αβέβαιες».

«Δεδομένων των πρόσφατων μετρήσεων, η ΕΚΤ είναι πιθανό να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για ανάπτυξη», ανέφερε από την πλευρά του ο Mark Wall της Deutsche Bank, στο CNBC, με τον ίδιο να τονίζει πως «η αυστηρότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες και η βραδύτερη ανάπτυξη θα πρέπει να μεταφραστούν σε χαμηλότερο επίπεδο δομικού πληθωρισμού στο εγγύς μέλλον».

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑαυξήσειςεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
nea-afxisi-ton-epitokion-apo-tin-ekt-vlepoun-oi-agores.htm
Τυχαία Θέματα