Τα σχόλια της Αχτσιόγλου για Κασσελάκη και σενάρια διάσπασης

Kαλεσμένη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ βρέθηκε σήμερα (13/9) η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, από όπου και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων, απάντησε για το ποιες είναι οι βλέψεις της στο πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά και για τους συνυποψηφίους της στη μάχη για την προεδρία.

Αναφορικά με τα σενάρια που φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες και προβλέπουν μια

πιθανή διάσπαση μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου, η ίδια χαρακτήρισε την ενότητα του χώρου ως απαραίτητη προϋπόθεση τονίζοντας ότι «όχι απλώς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είναι το ελάχιστο.

Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε και κανέναν περισσότερο», σημειώνοντας την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ευρύτερης κοινωνικής δυναμικής, με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ορθή η ουδέτερη στάση που κρατάει ο Αλέξης Τσίπρας

Σχετικά με την αξιοποίηση των συνυποψηφίων της, Στέφανου Κασσελάκη, Νίκου Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Στέφανου Τζουμάκα, η ίδια είπε ότι θα αξιοποιηθούν ο καθένας με τα χαρίσματα και τις ικανότητές του εκεί όπου μπορούν να προσφέρουν καλύτερα.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα ως τον ιδρυτή της παράταξης, χαρακτήρισε ορθή τη στάση του να διατηρήσει ουδετερότητα απέναντι στη διαδικασία της διαδοχής του.

«Να σεβαστούμε αυτήν του την επιλογή και ο ίδιος κρίνει το βαθμό της πολιτικής του παρουσίας από τώρα και στο μέλλον», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Για το εαν η ίδια προσβλέπει στο να γίνει πρωθυπουργός στο μέλλον, απάντησε ότι θέλει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια κοινωνική πλειοψηφία που θα δείξει την έξοδο στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη και θα δώσει ταυτόχρονα στο κόμμα της τη δυνατότητα να κυβερνήσει ξανά.

Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ότι το ζήτημα είναι τι δυναμική αναπτύσσεται στην κοινωνία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κάθε υποψήφιος διαλέγει πως θα πορευτεί, σχολίασε για Κασσελάκη και Μακρόνησο

Σχετικά με τον συνυποψήφιό της, Στέφανο Κασσελάκη και το βίντεο που ανάρτησε χθες από τη Μακρόνησο, το οποίο και έχει λάβει πολλά επικριτικά σχόλια η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι «ο κάθε υποψήφιος επιλεγεί τον τρόπο που θα πορευθεί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο» και συμπλήρωσε ότι την τακτική καθενός εκ των υποψηφίων την αξιολογούν τα μέλη του κόμματος.

Εκ των πραγμάτων ο κρατικός μηχανισμός έχει αποτύχει

Αναφερόμενη στις καταστροφές στη Θεσσαλία έκανε λόγο για «ένα καλοκαίρι ολοκληρωτικής διάλυσης στη χώρα», με αφορμή και την επίσκεψή της στον Έβρο.

Συμπλήρωσε ότι, «αυτό που συντελείται στη Θεσσαλία είναι μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή», εξηγώντας πως «ήταν προδιαγεγραμμένο ότι η περιοχή ήταν στα κόκκινα».

«Οι ευθύνες είναι σε όλο το εύρος», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι, αν και θα συνέβαινε η θεομηνία και θα υπήρχαν καταστροφές, αυτές θα μπορούσαν να είναι λιγότερες.

«Εκ των πραγμάτων ο κρατικός μηχανισμός έχει αποτύχει» σχολίασε, λέγοντας πως «πρέπει οι ευθύνες να αναλαμβάνονται όχι γενικά και αόριστα, αλλά συγκεκριμένα».

Εσείς ποιον υποψήφιο θεωρείτε καταλληλότερο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Ψηφίστε στο #poll του Reporter ΕΔΩ

ΑχτσιόγλουΣΥΡΙΖΑδιάσπασηΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα