Νάγκελ: Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων

17:51 9/5/2023 - Πηγή: Reporter

Για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ έκανε λόγο ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γιοακίμ Νάγκελ, ο οποίος δήλωσε σήμερα (9/5) ότι ο «πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλός».

«Το σημαντικό είναι αυτό: δεν κάνουμε διάλειμμα. Οι άνθρωποι αισθάνονται τώρα ότι η νομισματική πολιτική επιβραδύνει την οικονομία. Και πρέπει, αν θέλουμε να πέσει ο πληθωρισμός», τόνισε ο Νάγκελ σε συνέντευξή

του στη Frankfurter Allgemeine.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ισολογισμός της ΕΚΤ θα μειωθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα μετά τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Πέτερ Κάζιμιρ, σημείωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο και είναι πιθανό μέχρι τον Σεπτέμβριο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να μην έχει φανεί εάν οι προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων ήταν αποτελεσματικές.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια για περισσότερο από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Κάζιμιρ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας. «Έτσι, η επιβράδυνση του ρυθμού στα 25 bps είναι ένα βήμα που θα μας επιτρέψει να ανεβούμε σταδιακά ψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν αυτό είναι απαραίτητο και δικαιολογείται από τα εισερχόμενα δεδομένα», συμπλήρωσε.

ΝΑΓΚΕΛΕΚΤεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα