Ryanair: Παρήγγειλε 300 Boeing 737 Max

17:51 9/5/2023 - Πηγή: Reporter

Η Ryanair, έφτασε μπροστά σε μια τεράστια συμφωνία με την Boeing για την παραγγελία 300 αεροσκαφών 737 Max της εταιρείας.

Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν η Boeing και η Ryanair σε σημερινή ανακοίνωσή τους, αν και οι πελάτες συνήθως

εξασφαλίζουν μεγάλες εκπτώσεις σε μεγάλες συμφωνίες.

Μετά το deal οι μετοχές της Boeing σημείωσαν άνοδο έως και 2,7% στη Wall Street.

Η εν λόγω συμφωνία σηματοδοτεί μια σημαντική επιβεβαίωση από έναν από τους πιο πιστούς πελάτες της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας και τονίζει ότι οι αερομεταφορείς είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν ξανά χρήματα για την αναβάθμιση του στόλου τους, την ίδια στιγμή που τα αεροπορικά ταξίδια ανακάμπτουν.

Η Ryanair δήλωσε ότι η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη παραγγελία που έχει γίνει ποτέ από ιρλανδική εταιρεία για προϊόντα αμερικανικής κατασκευής.

«Πέρα από τη σημαντική αύξηση των εσόδων και της κίνησης σε όλη την Ευρώπη, αναμένουμε ότι αυτά τα νέα, μεγαλύτερα, αποδοτικότερα και πιο «πράσινα» αεροσκάφη θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους ανά μονάδα», δήλωσε στη σχετική ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Οι παραδόσεις πρόκειται να ξεκινήσουν το 2027 και το 2033 και στόχο έχουν να αντικαταστήσουν πολλά παλαιότερα αεροσκάφη 737NG.

Η Ryanair δήλωσε ότι το ήμισυ της παραγγελίας προορίζεται για την αντικατάσταση παλαιότερων αεροσκαφών, ενώ το άλλο μισό προορίζεται για ανάπτυξη.

Μέχρι το 2034, η Ryanair θα επεκταθεί στη μεταφορά 300 εκατομμυρίων επιβατών, με στόχο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη περίπου 30%, συμπλήρωσε ο Ο’ Λίρι.

Η αεροπορική εταιρεία θα διαθέτει περίπου 550 αεροσκάφη μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους και θα επεκτείνει τον αριθμό αυτό σε 800 κατά την επόμενη δεκαετία.

RyanairαεροσκαφηBoeing 737 MAXBoeing
Keywords
Τυχαία Θέματα