Μουντιάλ Κατάρ: Απαγορεύτηκε επίσημα η πώληση αλκοόλ στα γήπεδα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ από την ανάθεσή του προμηνυόταν ιδιαίτερο και όσο πλησιάζουμε στη σέντρα της Κυριακής (20/11) συνεχίζει να επιφυλάσσει ανατροπές. Η FIFA ανακοίνωσε τελικά την Παρασκευή (18/11) ότι απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στα οκτώ γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της διοργάνωσης.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από σχετικό αίτημα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Το αλκοόλ επρόκειτο να σερβίρεται «σε επιλεγμένες περιοχές εντός γηπέδων», παρά το γεγονός ότι η πώλησή του ελέγχεται αυστηρά στη μουσουλμανική χώρα.

Παρόλα αυτά, πλέον απαγορεύεται η πώλησή του, όχι μόνο εντός, αλλά και περιμετρικά των γηπέδων.

Όσοι βρίσκονται σε εταιρικούς χώρους στα γήπεδα στο τουρνουά θα εξακολουθούν να μπορούν να αγοράζουν αλκοόλ.

Η Budweiser, εκ των μεγαλύτερων χορηγών της διοργάνωσης, είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα να πουλάει μπύρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Έπειτα από συζητήσεις μεταξύ των αρχών της χώρας υποδοχής και της FIFA, ελήφθη απόφαση να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο φεστιβάλ φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και αδειοδοτημένους χώρους, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας από την περίμετρο των σταδίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ», αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA.

«Δεν υπάρχει καμία επίδραση στην πώληση της Bud Zero που θα παραμείνει διαθέσιμη σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Οι αρχές της χώρας υποδοχής και η FIFA θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι τα γήπεδα και οι γύρω περιοχές παρέχουν μια ευχάριστη, σεβαστή και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους φιλάθλους.

Οι διοργανωτές του τουρνουά εκτιμούν την κατανόηση και τη συνεχή υποστήριξη της AB InBev στην κοινή μας δέσμευση να εξυπηρετήσουμε άπαντες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ 2022», συνεχίζει.

Η πρώτη αντίδραση της Budweiser

Μετά την ανακοίνωση, η Budweiser δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter που έγραφε: «Λοιπόν, αυτό είναι άβολο». Λίγο αργότερα διέγραψε την ανάρτηση.

Εκπρόσωπος της AB InBev είπε ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε «κάποιες από τις προγραμματισμένες ενέργειες στα γήπεδα λόγω “συνθηκών πέρα από τον έλεγχό μας"».

Η Ένωση Υποστηρικτών του Ποδοσφαίρου (FSA) επέκρινε τη χρονική στιγμή της απόφασης για την απαγόρευση της πώλησης μπύρας για τους περισσότερους οπαδούς.

«Σε κάποιους οπαδούς αρέσει μια μπύρα σε έναν αγώνα και σε άλλους όχι, αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι η αλλαγή πλεύσης της τελευταίας στιγμής που καταδεικνύει ένα ευρύτερο πρόβλημα: την παντελή έλλειψη επικοινωνίας και σαφήνειας από την οργανωτική επιτροπή προς τους φιλάθλους», δήλωσε εκπρόσωπος της FSA.

«Εάν μπορούν να αλλάξουν γνώμη για αυτό τόσο άμεσα, χωρίς καμία εξήγηση, οι φίλαθλοι θα έχουν βάσιμες ανησυχίες για το αν θα εκπληρώσουν άλλες υποσχέσεις που σχετίζονται με καταλύματα, μεταφορές ή πολιτιστικά θέματα».

Ήδη τον Αύγουστο η FIFA άλλαξε την ημερομηνία έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου έτσι ώστε το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης να είναι μόνο αυτό του Κατάρ με το Εκουαδόρ. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου ως το τρίτο παιχνίδι της ημέρας, με τη Σενεγάλη εναντίον της Ολλανδίας να είναι ο εναρκτήριος αγώνας νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΤΑΡαλκοολαπαγόρευσηΠαγκόσμιο ΚύπελλοΚατάρμουντιάλFIFA
Keywords
Τυχαία Θέματα