Μητσοτάκης: Αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη- Εκφραστής του πολακισμού ο Τσίπρας

"Πιστεύω ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να είμαστε αυτοδύναμοι στη δεύτερη κάλπη", τόνισε από το βήμα του συνεδρίου ygeiamou το απόγευμα της Τρίτης (28/2) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, πάντως, για μία ακόμα φορά δεν αποκάλυψε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, η οποία αναμένεται βέβαια να ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή (3/3) στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην... κλασική απάντηση ότι οι εκλογές

θα γίνουν την άνοιξη.

"Πρακτικά η κυβέρνηση εξαντλεί την τετραετία. Η ανακοίνωση των εκλογών θα γίνει στην ώρα τους. Πολλοί δημοσιογράφοι δεν προβλέπατε ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε ακόμα πως η απλή αναλογική κρύβει "κινδύνους" και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ που τη θέσπισε ενώ είχε εκλεγεί με μπόνους:

"Έχω μιλήσει πολλές φορές για τον κίνδυνο της απλής αναλογικής. Η ενισχυμένη αναλογική είναι ένα σύστημα που χρησιμοποίησε δύο φορές ο κ. Τσίπρας για να εκλεγεί και να παραμείνει στην κυβέρνηση", είπε συγκεκριμένα, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Τόνισε πως εκτιμά πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές και στις δεύτερες θα πιάσει ποσοστό αυτοδυναμίας.

Όσο για το εκλογικό δίλημμα είπε πως "υπάρχει πρόταση, ξεκάθαρη, διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Προσερχόμαστε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με υπευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, με σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, με διάθεση να πολιτευτούμε θετικά".

Για την υπόθεση Πολάκη, τόνισε πως "δεν με απασχολεί αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Πολάκη. Το ζήτημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Πολακισμός. Βασικός εκφραστής του Πολακισμού, είναι ο κ. Τσίπρας".

Αναφερόμενος στο θέμα του συνεδρίου που ήταν η Υγεία ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

"Είμαι απολύτως αποφασισμένος να προχωρήσω στην αναμόρφωση του ΕΣΥ. Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι αυτές οι αλλαγές θα μας φέρουν σε επιμέρους συγκρούσεις. Ο Νοσοκομειακός Χάρτης της Ελλάδας, μας απασχολεί επί δεκαετίες. Η πελατειακή λογική μας οδήγησε σε υποστελεχωμένες μονάδες σε ορισμένες περιοχές", τόνισε.ΤσίπραςΠολάκηςΣΥΡΙΖΑΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Αυτοδυναμία, - Εκφραστής, Τσίπρας,mitsotakis, aftodynamia, - ekfrastis, tsipras