Ο Κεγκέρογλου είπε αντίο στη Βουλή- Στρέφεται στην αυτοδιοίκηση

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ανακοίνωσε και επισήμως την Τρίτη (28/2_ από το βήμα της Ολομέλειας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές και θα κατέλθει για το αξίωμα του δημάρχου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το Δημόσιο και τη λειτουργία των ΟΤΑ ο κ. Κεγκέρογλου

ανέφερε ότι, όπως είχε πει "ο Ανδρέας Παπανδρέου η Αυτοδιοίκηση αποτελεί βάθρο της δημοκρατίας, μοχλό ανάπτυξης και στήριγμα της κοινωνίας σε κρίσιμες περιόδους παρά τα προβλήματα και τις περιπέτειές της".

Σημείωσε πως "οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στην Αυτοδιοίκηση τη δεκαετία του ΄80 και του ΄90 και στη συνέχεια ο "Καποδίστριας" και ο "Καλλικράτης" ενίσχυσαν την Αυτοδιοίκηση και την εναρμόνισαν με τον χάρτη της τοπικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ο βουλευτής έκλεισε την ομιλία του συγκινημένος και καταχειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους του από όλα τα κόμματα που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, σχολίασε το παρατεταμένο χειροκρότημα που έλαβε ο κ. Κεγκέρογλου από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, λέγοντας πως "επί πολλά χρόνια υπήρξε ένας μαχητικότατος βουλευτής, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας μας γενικότερα, αλλά και του Νομού του ειδικότερα".

Θερμά λόγια για την μαχητικότητά του και τις αρχές του Βασίλη Κεγκέρογλου εξέφρασαν και η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη αλλά και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του βουλευτές από όλα τα κόμματα για τα καλά τους λόγια και τις ευχές τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που έκανε αποδεκτή την τροπολογία του και συμφώνησε να υπάρξει ένας πάγιος νόμος για τέτοιες περιπτώσεις.

ΚεγκέρογλουΒουλήΠασοκ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεγκέρογλου, Βουλή- Στρέφεται,kegkeroglou, vouli- strefetai