ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Neotrans και ΑΤΜ – Egis διεκδικούν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Δυο προσφορές κατατέθηκαν στον διαγωνισμό για τη συντήρηση και λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί τέλη του 2023 / αρχές του 2024.

Στον διαγωνισμό προσφορές κατέθεσαν οι κοινοπραξίες ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (Ελλάδα) – Neotrans (Νότια Κορέα) και ATM (Ιταλία) – Egis

(Γαλλία).

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού, ο οποίος έχει προκηρυχθεί με τη μορφή ΣΔΙΤ και είναι προϋπολογισμού 292 εκατ. ευρώ.

Στο έργο περιλαμβάνεται η συντήρηση των σταθμών, των σηράγγων, καθώς και του τροχαίου υλικού, τόσο της βασικής γραμμής, όσο και της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Μέχρι να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός και να εκπαιδευτούν τα 80 άτομα – προσωπικού του αναδόχου, την ευθύνη για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει για περίοδο 2 + 1 ετών η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡHitachi, η οποία και το κατασκευάζει, σύμφωνα με σχετική τροπολογία.

Φώτης Φωτεινός  

Το άρθρο ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Neotrans και ΑΤΜ – Egis διεκδικούν το Μετρό Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα