Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Με...τηλεφωνική κράτηση οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Να προσέρχονται οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα έχοντας πρώτα κάνει... τηλεφωνική κράτηση ζητά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Όπως εξηγεί στην εγκύκλιο που εξέδωσε «στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί

κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Με αυτόν τον τρόπο, όπως λέει, οι πιστοί θα εξασφαλίσουν θέση και θα γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους, αποφεύγοντας το συνωστισμό.

Ακόμα, ζητά από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία. «Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του. Όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη», υπογραμμίζει.

Σε άλλο σημείο τονίζει πως «όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών. Χωρίς παράπονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδερφών μας. Με ταπείνωση, υπακοή, προσοχή και αγάπη προς τον κάθε συνάνθρωπό μας».

Κλείνοντας, ευχαριστεί θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την υπεύθυνη στάση τους κατά την περίοδο της πανδημίας, παρακαλώντας τους συγχρόνως να συνεχίσουν µε την ίδια υπευθυνότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχε ακολουθήσει την ίδια διαδικασία και πέρυσι την ημέρα των Θεοφανίων.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΜΑΞΙΜΟΣχριστουγενναΕΚΚΛΗΣΙΕΣκορονοιός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα