Το Experience Park του Ελληνικού, το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό σήμερα

Σήμερα το απόγευμα (17:00) ξεκινάει η λειτουργία του Experience Park, του «πράσινου» πάρκου που δημιούργησε η Lamda Development, μέσω του φορέα διαχείρισης της έκτασης Ελληνικό Α.Ε., με έκταση 70 στρέμματα, το οποίο παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Ειδικότερα, το Experience Park αναπτύσσεται στην περιοχή του εργοστασίου αεροσκαφών του πρώην αεροδρομίου όπου υπάρχουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Σε επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο Hangar C της Πολεμικής Αεροπορίας θα δημιουργηθεί διαδραστικό τεχνολογικό κέντρο (Experience Center).

Ο νέος αυτός χώρος βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, επιφάνειας 2 χιλ. στρεμμάτων. Για το Μητροπολιτικό Πάρκο μόλις προ ημερών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο κανονισμός λειτουργίας βάσει του οποίου ο χώρος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος στο κοινό.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο φορέας διαχείρισης, δηλαδή η Ελληνικό Α.Ε. (που ανήκει στην Lamda Development) είναι αποκλειστικά αρμόδιος για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, την περισυλλογή, μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων εντός των ορίων του πάρκου, την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, τη συντήρηση των υποδομών των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου του Πάρκου, τη διοίκηση των έργων που εκτελούνται στο Πάρκο, τη σήμανση και τη διαχείριση κυκλοφορίας.

Προβλέπεται ακόμη ο καθορισμός αντιτίμου για τη χρήση και την κυκλοφορία των επισκεπτών σε συγκεκριμένους χώρους ή κτήρια ή εγκαταστάσεις. «Το αντίτιμο που ενδέχεται να καθορίζεται αφορά στην παροχή των σχετικών με την εκάστοτε περιοχή υπηρεσιών και εξασφαλίζει την συμμετοχή στις εν λόγω δραστηριότητες και εκδηλώσεις εντός αυτών των περιοχών (μη ελεύθερα ή δωρεάν προσβάσιμοι χώροι).

Κατά τον κανονισμό λειτουργίας, θα δημιουργηθεί μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών του Πάρκου και των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και ανοικτών χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου.

Επίσης θα κατασκευαστεί εγκατάσταση για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (σύστημα Διαλογής στην Πηγή-ΔσΠ, Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών – ΚΔΑΥ, Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – ΣΜΑ, Κομποστοποίηση) για τη διαχείριση των απορριμμάτων που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το ακίνητο και για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Μητροπολιτικού Πόλου εν γένει (Πάρκο, Περιοχές προς Πολεοδόμηση, Ζώνες Ανάπτυξης).

Υπάρχουν προβλέψεις για το ωράριο, τις όποιες επιτρεπόμενες εμπορικές χρήσεις, τη στάθμευση και πολλές άλλες παραμέτρους.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 

Ειδικά για την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park στολισμένο και γεμάτο λάμψη, προσκαλεί το κοινό στην πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Ξεχωρίζουν τα δύο μοναδικά light installations, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: το επιβλητικό Stalactite με ιδιαίτερα φωτεινά
μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, το οποίο φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το εντυπωσιακό Helios, σχεδιασμένο από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό. Ιδιαίτερη θέση στο πάρκο έχει και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μέτρων, μία σύνθεση από 180 μικρά έλατα, τα οποία μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν για αναδάσωση. Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες γεύσεις από τo Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τον Ηλία Σκουλά, τους LUKUMAΔΕΣ και το ÉSOPHY  καθώς και έθνικ προτάσεις από τα ESTEBAN Burrito Bar και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, τόνισε ότι: «Είναι ξεχωριστή η σημερινή μέρα για εμάς. Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έξι μήνες από την απόκτηση του Ελληνικού από την Lamda Development -και πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία- παραδίδουμε στους πολίτες το πρώτο μας έργο. Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσουμε ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, χωρίς ο φορολογούμενος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση. Στη διάθεση όλων, είναι από σήμερα ένας χώρος πράσινου 70 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, υπερσύγχρονους χώρους για άθληση και πλατείες. Ένα μοναδικό πάρκο που θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης! Εδώ, τις επόμενες ημέρες, θα οργανώσουμε πλήθος εκδηλώσεων, τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και μετά, στις οποίες
καλούμε όλους να έρθουν, να ζήσουν την εμπειρία και να κάνουν το Ελληνικό μέρος της ζωής τους. Το Experience Park είναι η αρχή του ταξιδιού».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα