Μηνύματα Μητσοτάκη-Δένδια για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό αναφέρει σε μήνυμά του για τη μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα επισημαίνει πως και τη θέση Ελλάδας και Κύπρου για «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αλήθεια

σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη. Έτσι, 49 χρόνια μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό.

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα αρνείται τα παράνομα τετελεσμένα και γίνεται αφορμή νέων αγώνων.

Ο 21ος αιώνας δεν ανέχεται μία διχασμένη ευρωπαϊκή χώρα με στρατό κατοχής στο έδαφός της. Μόνη λύση, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μήνυμα Δένδια

«Η Ελλάδα δεν ξεχνά. Τιμά τους υπερασπιστές της», γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Τwitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για τη σημερινή επέτειο της τουρκικής εισβολής, στις 20 Ιουλίου 1974, στην παραλία Πέντε Μίλι της Κερύνειας.

Ο κ. Δένδιας συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στις 6 Ιουλίου 2023 από τον ίδιο.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1681906609448943618}ΚΥΠΡΟΣΚυπριακόΜητσοτακηςΔένδιας
Keywords
Αναζητήσεις
minymata-mitsotaki-dendia-gia-tin-tourkiki-eisvoli-stin-kypro.htm
Τυχαία Θέματα