Μικτή εικόνα και νωθρό ξεκίνημα στη Wall Street

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας να λαμβάνει χώρα με ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας (10/10) ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,16% στις 29.343,06 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,36% στις 3.626,50 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,77% στις 10.569,99 μονάδες.

Η διστακτικότητα των επενδυτών οφείλεται στα

στοιχεία τα οποία αναμένουν την ερχόμενη Πέμπτη και τα οποία έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι traders αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα οποία δώσουν μία πιο καθαρή εικόνα σχετικά με το τι έπεται με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Οι συναλλαγές είναι υποτονικές σήμερα λόγω της αργίας του Columbus Day, με τη Wall Street να λειτουργεί μεν κανονικά, αλλά οι αγορές ομολόγων παρέμειναν κλειστές. Τέλος, η επενδυτική κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή της έναρξης δημοσίευσης των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου και 9μήνου των εισηγμένων εταιρειών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των τραπεζών JP Morgan, Wells Fargo, Morgan Stanley και Citi.

Wall StreetΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑπληθωρισμός ΗΠΑπρακτικάFEDERAL RESERVE
Keywords
Τυχαία Θέματα