Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Χωρίς ρευστό και με υψηλό κόστος λειτουργίας

Το υψηλό κόστος λειτουργίας, η έλλειψη ρευστότητας και η δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση αποτελούν τα τρία βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Όπως προκύπτει από έρευνα που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο διήμερο συνέδριο με θέμα «Εθνικό Παρατηρητήριο: Δημόσιες πολιτικές με αξιόπιστα δεδομένα για τις ΜμΕ», σχεδόν το 94% των ερωτηθέντων αναγνώρισε ως βασικότερο πρόβλημα το υψηλό κόστος λειτουργίας (κόστος ενέργειας, καυσίμων, πρώτων υλών εμπορευμάτων/ προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα).

Επίσης, το 41,5% ανέδειξε τη δυσκολία

πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό/ χρηματοδότηση, σχεδόν το 34% την έλλειψη ρευστότητας και το 24,6% το υψηλό κόστος χρηματοδότησης (επιτόκιο δανεισμού).

Σκοπός της έρευνας ήταν η συλλογή στοιχείων που αφορούν την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα των ΜμΕ, την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και την παρακολούθηση της εξέλιξής τους. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.466 επιχειρήσεις και 63 φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που σχετίζονται με τις ΜμΕ (π.χ. έχουν μέλη ΜμΕ, σχεδιάζουν ή/και υλοποιούν δράσεις που απευθύνονται σε ΜμΕ) όπως επιμελητήρια, αναπτυξιακές εταιρείες επιμελητηρίων, περιφέρειες κ.ο.κ.

#ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ_ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ #ΜΜΕ #κόστος_λειτουργίας #ΕΘΝΙΚΟ_ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
Keywords
Αναζητήσεις
mikromesaies-epicheiriseis-choris-refsto-kai-me-ypsilo-kostos-leitourgias.htm
Τυχαία Θέματα
Μικρομεσαίες,mikromesaies