Μεγάλη ζήτηση για τα αντιικά χάπια- Έχουν εγκριθεί 418 αιτήσεις

16:44 4/2/2022 - Πηγή: Reporter

Εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για την χορήγηση του αντιιικού χαπιού molnupiravir με στόχο την πρόληψη της σοβαρής νόσου Covid-19 σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Από την περασμένη Τρίτη που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί 418 αιτήσεις, με μόνο τις σημερινές να ανέρχονται σε περίπου 80.

Εκείνες που απορρίφθηκαν είναι λιγότερες από 20, με κυριότερο λόγο την καθυστέρηση της αίτησης, που δεν επιτρέπει την έγκαιρη χορήγησή του, δηλαδή εντός 5 ημερών από την διάγνωση της λοίμωξης με PCR ή rapid

test.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα. Γκάγκα, με θέμα τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων για την COVID-19, καθώς και την χρήση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη χορήγησής τους.

«Ο ασθενής δεν χρειάζεται να βγει από το σπίτι του, μπορεί απλώς να παραλάβει τα φάρμακά του από τον κούριερ. Αυτό είναι μία μεγάλη καινοτομία, μία πολύ καλή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εμάς (σ.σ. γιατρούς), στους αρρώστους του», ανέφερε η κα. Γκάγκα.

ΑΝΤΙΙΚΑ ΧΑΠΙΑαιτήσειςΓκάγκα
Keywords
Τυχαία Θέματα