Με το «πάρτι» των διεθνών αγορών συντονίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε ανοδική τροχιά για δεύτερη διαδοχική μέρα παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα απανωτά ρεκόρ σε μεγάλους δείκτες και μετοχές του εξωτερικού να αφήνουν το αποτύπωμά τους και στην εγχώρια αγορά.

Έπειτα από ένα δυναμικό ξεκίνημα, που έφερε τον Γενικό Δείκτη ένα «βήμα» μακριά από το υψηλό 13ετίας των 1.434 μονάδων, το Χ.Α. κινείται πλέον κοντά στα χαμηλά ημέρας, παραμένοντας βέβαια σε θετικό έδαφος. Σε υψηλά επίπεδα, άνω των 20 εκατ. ευρώ, διαμορφώνεται ο τζίρος μετά από μία ώρα συναλλαγών, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά τις συστημικές τράπεζες.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,39% στις 1.423,25 μονάδες, ο FTSE 25 κινείται υψηλότερα κατά 0,70% στις 3.440,76 μονάδες, ο Mid Cap σημειώνει κέρδη 0,47% στις 2.417,51 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,38% στις 1.231,97 μονάδες.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Όσον αφορά την εικόνα στις διεθνείς αγορές, το «σήμα» της Fed για τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024 οδήγησε σε τριπλό ρεκόρ τη Wall Street. Ακολούθησε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC. Πάνω από τα 1.220 δολάρια για πρώτη φορά στα χρονικά βρέθηκε ο χρυσός.

#ελληνικό_χρηματιστήριο
Keywords
Αναζητήσεις
me-to-parti-ton-diethnon-agoron-syntonizetai-to-chrimatistirio-athinon.htm
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο Αθηνών,chrimatistirio athinon