Μαρινάκης: Αυτό που προέχει είναι η διάσωση των συμπολιτών μας

16:59 8/9/2023 - Πηγή: Reporter

Η διάσωση των συμπολιτών μας είναι υψίστης προτεραιότητας, διαβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 2.000 διασώσεις πολιτών».

«Μόνο σήμερα το πρωί από αέρος είναι περισσότερες από 50. Πάνω από 75 με λέμβους και τεχνητό φωτισμό μέσα στη νύχτα. Είναι μια διαδικασία που συνεχίζεται. Βλέπετε και σχετικές εικόνες με όλα τα δυνατά μέσα σε πάρα πολλές περιοχές. Είναι ένα φαινόμενο του οποίου η ένταση δεν έχει προηγούμενο,

δεν έχει καταγραφεί προηγούμενο στη χώρα μας. Προέχει αυτή τη στιγμή, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η διάσωση των συμπολιτών μας, να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την τροφοδοσία των πολιτών, την περίθαλψη όσων έχουν μείνει χωρίς σπίτια, την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Πολλά τα μέτωπα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση στην κινητοποίηση του στρατού»

Στη συνέχεια, μιλώντας στον REAL FM και απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με αν υπήρξε ολιγωρία στην κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης, τόνισε αναφερόμενος και σε σχετική δήλωση του κ. Δένδια για την άμεση επέμβαση του Στρατού όταν του ζητήθηκε βοήθεια:

«Η δήλωση του Υπουργού αναφέρει ότι δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση. Είναι ξεκάθαρη η δήλωση, ότι ο Στρατός ήταν σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή και όποτε χρειάστηκε, επενέβη, όπως και συνέβη για απεγκλωβισμούς ή για οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, όπως συνέβη σε όλες τις έκτακτες περιστάσεις και αυτή την περίοδο και σε πολλές άλλες. Η δήλωση είναι σαφής στη διατύπωσή της ότι δεν υπήρχε και καμία καθυστέρηση και καμία ολιγωρία».

«Σε καμία περίπτωση δεν παρακολουθεί μοιρολατρικά η κυβέρνηση»

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η κυβέρνηση «μοιρολατρικά παρακολουθεί» μια σειρά έντονων φαινομένων που λειτουργούν πλέον αθροιστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Όχι. Και σε καμία περίπτωση δεν παρακολουθεί μοιρολατρικά η κυβέρνηση. Είναι παρούσα, κυρίως οι επιχειρησιακοί οι οποίοι δίνουν την απόλυτη μάχη, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι στο πεδίο, προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Είναι όντως μία νέα πραγματικότητα και το έχουμε αποδείξει σε πάρα πολλές άλλες περιστάσεις δεν φοβόμαστε να κάνουμε την απαραίτητη και αναγκαία αυτοκριτική, ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μοιρολατρούμε και δεν περιμένουμε πίσω από ένα φαινόμενο. Και οι απαραίτητες ειδοποιήσεις γίνονται και απαραίτητες επιχειρησιακές κινήσεις γίνονται με το καλύτερο δυνατό - το ξαναλέω - αποτέλεσμα. Αλλά δεν είναι η στιγμή της αποτίμησης».

«Θα ανακοινωθεί το συνολικό ύψος όσων πρέπει να καλυφθούν»

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε εκτίμηση του ύψους της ζημιάς είναι επισφαλής. Δεν έχει γίνει καμία διαδικασία πλήρους καταγραφής, γιατί, αυτή τη στιγμή, είμαστε στη φάση των απεγκλωβισμών και της ασφαλούς μεταφοράς των εγκλωβισμένων και όλων των υπόλοιπων διαδικασιών που σας ανέφερα για την τροφοδοσία και την ασφαλή μετεγκατάσταση. Όταν γίνει μια ασφαλής καταγραφή, η οποία θα γίνει το συντομότερο δυνατό, δεν μιλάμε δηλαδή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιλάμε για κάτι το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα, προφανώς και θα ανακοινωθεί το συνολικό ύψος όσων πρέπει να καλυφθούν. Και είναι δεδομένο, ότι και σε επίπεδο αποκατάστασης οικιών, επαγγελματικών χώρων, υποδομών σε όλα τα επίπεδα, το Κράτος θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ταχύτερη δυνατή και πλήρη αποκατάσταση. Αυτό θέλω να γίνει σαφές.

Είναι υποχρέωση του Κράτους απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι είδαν ένα πρωτοφανές, άνευ προηγουμένου φαινόμενο, να αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη τη ζωή τους και να τους φέρνει σε τέτοιο κίνδυνο και να χάνουν πολλές φορές και το βιός τους. Προφανώς, λοιπόν, θα γίνει καταγραφή. Αλλά οποιαδήποτε εκτίμηση ύψους ζημιάς είναι αυτή τη στιγμή ατεκμηρίωτη και δεν είναι ασφαλής. Ας περιμένουμε, λοιπόν, να γίνει, μια πρώτη προφανώς εκτίμηση, θα γίνει μια επόμενη εκτίμηση που θα είναι ακόμη πιο ασφαλής. Και τότε ναι θα μπορούμε να μιλήσουμε για το ύψος».

ΜαρινάκηςπλημμύρεςπολίτεςΛάρισακακοκαιρία
Keywords
Αναζητήσεις
marinakis-afto-pou-proechei-einai-i-diasosi-ton-syboliton-mas.htm
Τυχαία Θέματα