Λαβρόφ: Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας αλλάζουν αθόρυβα στρατηγική

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ισχυρίζεται ότι οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας αλλάζουν αθόρυβα στρατηγική σε μια προσπάθεια να τερματίσουν τη σύγκρουση.

Μιλώντας στα ρωσικά δίκτυα RIA Novosti και Rossiya 24 ο Λαβρόφ υποστήριξε πως ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιοι... ψίθυροι «γιατί δεν συναντάτε κάποιον στην Ευρώπη που θα είναι έτοιμος να μιλήσει και να μιλήσει για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία».

«Υπάρχουν υπαινιγμοί και διαρροές στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η Δύση θέλει τώρα να αναζητήσει κάποια διέξοδο από

αυτήν την κατάσταση, αλλά [με] τρόπους που θα εξακολουθούσαν να καθιστούν δυνατή την κήρυξη της νίκης της Ουκρανίας», πρόσθεσε αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του Politico και άλλων δικτύων που αναφέρουν πως οι ΗΠΑ θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο.

Ερωτηθείς για την επόμενη φάση της σύγκρουσης, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να επιδιώκει τους δεδηλωμένους στόχους της.

«Ειδικά στο πλαίσιο του γεγονότος ότι η Δύση αλλάζει τώρα πραγματικά τακτική, πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική της. Γιατί αν η «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας ήταν η αρχική τακτική, τότε απέτυχε παταγωδώς», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ουκρανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν, πάντως, σθεναρά οποιαδήποτε πρόταση για συμφωνία που δεν περιλαμβάνει την πλήρη απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων και την αποκατάσταση των προπολεμικών συνόρων της Ουκρανίας.

Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία έχουν υποστεί βαριές απώλειες από την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022 και ερωτηματικά ανακύπτουν για το μέλλον της σύγκρουσης μετά την αντεπίθεση της Ουκρανίας στα κατεχόμενα, που δεν είχε την προσδοκούμενη επιτυχία.

#Λαβρόφ #Ρωσία #Ουκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
lavrof-oi-symmachoi-tis-oukranias-allazoun-athoryva-stratigiki.htm
Τυχαία Θέματα
Λαβρόφ, Ουκρανίας,lavrof, oukranias