Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός- Δεν έχουμε νικήσει ακόμα

Στον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, ο οποίος παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε σχετική εκδήλωση στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι είναι «ακόμα πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη». «Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ είναι πολύ υψηλός και πρόκειται να παραμείνει έτσι για πάρα πολύ

καιρό. Αλλά η φύση της πρόκλησης αλλάζει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά δεν μπορούμε να αμφιταλαντευτούμε και δεν μπορούμε να κηρύξουμε ακόμη τη νίκη».

«Είναι απίθανο στο εγγύς μέλλον η κεντρική τράπεζα να είναι σε θέση να δηλώσει με πλήρη σιγουριά ότι τα επιτόκια κορυφώθηκαν», είπε η Λαγκάρντ.

Στο μεταξύ,ο αξιωματούχος Μάρτινς Κάζακς, έδωσε «σήμα» για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, σημειώνοντας ότι η τράπεζα πιθανόν θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μετά την επόμενη συνεδρίασή της, ακόμη και όταν η οικονομία επιβραδύνεται.

«Η χαλαρότητα της οικονομίας είναι απίθανο να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, ο οποίος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός, με ισχυρούς κινδύνους επιμονής», είπε σε συνέντευξή του στο Reuters.

ΛαγκαρντεπιτόκιααυξήσειςΕΚΤπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα