Οι θετικές προοπτικές της Κίνας ανέβασαν τις ασιατικές αγορές

Οι ασιατικές μετοχές άφησαν πίσω τις προηγούμενες απώλειες στη συνεδρίαση της Τρίτης (27/6), λαμβάνοντας ώθηση από τις διαβεβαιώσεις ότι το Πεκίνο θα υποστηρίξει τη σημαντική ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία βοήθησε τους επενδυτές να… ξεχάσουν τους κινδύνους γύρω από τα επιτόκια και τη Ρωσία.

Το κινεζικό γουάν ανέβηκε επίσης σημαντικά καθώς η καθοδήγηση της κεντρικής τράπεζας έστειλε μια σαφή προειδοποίηση στους εμπόρους

ότι οι αρχές γίνονται λιγότερο ανεκτικές στην πρόσφατη αδυναμία του νομίσματος.

Η αλλαγή της διάθεσης βοήθησε τον δείκτη της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να διευρύνει τα κέρδη στο 0,66%.

Στην Κίνα, ο πρωθυπουργός Li Qiang δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο θα είναι υψηλότερη από το πρώτο και ότι το Πεκίνο θα αναπτύξει πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την επέκταση της εγχώριας ζήτησης και τις ανοιχτές αγορές.

«Τα καλά νέα είναι η ανάκαμψη του ρενμίνμπι. Σταθεροποιείται, και επίσης το κλίμα στην αγορά μετοχών Α βελτιώνεται», δήλωσε ο Steven Leung, εκτελεστικός διευθυντής θεσμικών πωλήσεων στη χρηματιστηριακή UOB Kay Hian στο Χονγκ Κονγκ.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναμένουν ότι θα βγουν περισσότερες πολιτικές τον Ιούλιο, πιο συγκεκριμένες πολιτικές, πώς θα σταθεροποιήσουν την οικονομία και θα την τονώσουν το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο Leung.

Οι διαβεβαιώσεις του Li έρχονται μια ημέρα αφότου η S&P Global μείωσε την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 5,2% το 2023, από την προηγούμενη εκτίμηση του 5,5%.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας παγκόσμιος οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας μείωσε τις προβλέψεις της Κίνας για φέτος και ακολουθεί τις χαμηλότερες προβλέψεις μεγάλων επενδυτικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε το μέσο επιτόκιο για το γιουάν στο 7,2098 ανά αμερικανικό δολάριο πριν από το άνοιγμα της αγοράς, πιο αδύναμο από το προηγούμενο σταθερό 7,2056, αλλά σχεδόν 100 μονάδες υψηλότερο από τις εκτιμήσεις του Reuters.

Η γεωπολιτική αναταραχή τις τελευταίες ημέρες μείωσε την όρεξη για ρίσκο μετά τη σύντομη ανταρσία στη Ρωσία το Σαββατοκύριακο, η οποία φάνηκε να αποκαλύπτει ρωγμές στην εξουσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,49%, κλείνοντας στις 32.538,33 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ «εκτοξεύτηκε» 2,24% στις 19.215 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 1,23% στις 3.189,44 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,98% στις 10.979,24 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted υποχώρησε 1% και έκλεισε στις 16.887,90 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,03% στις 2.581,39 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.118,20 μονάδες, κερδίζοντας 0,56%.

ασιατικές αγορέςΑΣΙΑΩκεανίαΑυστραλίαΚίναNikkeiKospihang sengιαπωνία
Keywords
Αναζητήσεις
oi-thetikes-prooptikes-tis-kinas-anevasan-tis-asiatikes-agores.htm
Τυχαία Θέματα