Κορονοϊός και delivery: Διεύρυνση επιλογών, κίνητρα και παράδοση «χωρίς επαφή»

Ο αυτοπεριορισμός στο πλαίσιο του #μένουμεσπίτι και το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης με τραπεζοκαθίσματα έχουν οδηγήσει σε άνοδο του delivery.

Σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης ανοιχτά συνεχίζουν να παραμένουν μόνο τα καταστήματα εστίασης και καφέ που προσφέρουν υπηρεσίες διανομής κατ’ οίκων. Αυτό σε συνδυασμό με την μόνιμη παραμονή μας στο σπίτι έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στις υπηρεσίες που προσφέρονται online. Οι πλατφόρμες παραγγελίας φαγητού ή καφέ

έχουν πάρει «φωτιά» με τους διανομείς να πηγαινοέρχονται από σπίτι σε σπίτι.

Ο ανταγωνισμός στον κλάδο έχει μεγαλώσει. Στο «παιχνίδι» έχουν εισέλθει έξι πλατφόρμες με την τελευταία να κάνει την είσοδό της εν μέσω κορονοϊού. Πρόκειται για τις efood, deliveras.gr, Skroutz Food, Wolt, BOX και delivery.gr.

Προκειμένου να αυξήσουν τις παραγγελίες τους, ορισμένες από τις παραπάνω πλατφόρμες προχωρούν σε προσφορές τύπου 1+1 δώρο, κωδικούς και κουπόνια έκπτωσης ή και πόντους ανάλογα με τις παραγγελίες που πραγματοποιείς οι οποίοι μετατρέπονται σε δωροεπιταγές.

Παράδοση χωρίς επαφή

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού, πολλές επιχειρήσεις που δουλεύουν αυτή τη στιγμή μόνο με delivery αποφάσισαν να κάνουν «παραγγελίες χωρίς επαφή». Πρόκειται για μια πρακτική την οποία έχουν υιοθετήσει και οι πλατφόρμες διανομής φαγητού ή καφέ, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης κάνει την παραγγελία, πληρώνει μέσω κάρτας και ο διανομέας χτυπά το κουδούνι αφήνοντας έξω από την πόρτα το πακέτο. Για την παραπάνω διαδικασία υπάρχει ειδική επιλογή στην εφαρμογή του κινητού.

Χαρά Κάνδηλα

κορονοιόςdelivery φαγητού
Keywords
Τυχαία Θέματα