Ν. Σύψας: «Ανησυχώ πολύ από τις λάθος συμπεριφορές»

13:58 22/3/2020 - Πηγή: Fortune

Δραματική έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι για να μην υπάρχει διασπορά στον κορωνοϊό απηύθυνε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας Νικόλαος Σύψας ενώ οι συμπεριφορές που θα καταγραφούν τις επόμενες ώρες θα κρίνουν αν θα υπάρξει η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Ανησυχώ πάρα πολύ. Η συμπεριφορά που καταγράφηκε (σ.σ. το Σάββατο) είναι πολύ λάθος. Η πολιτεία έκανε το παν για να δείξει στους πολίτες τον κίνδυνο που έχουμε. Είναι λάθος να διασπείρουμε τον ιό» είπε ο κ. Σύψας.

«Είναι σημαντικό

για τον καθένα να πάρει τις προσωπικές του ευθύνες» πρόσθεσε ο κ. Σύψας μεταφέροντας την αγωνία του γιατί «ενδεχομένως να έχουμε διασπορά στην υπόλοιπη Ελλάδα από τους κατοίκους της Αττικής που έφυγαν το Σαββατοκύριακο».

«Το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι η καραντίνα. Ο καθένας να μην διασπείρει στον άλλο. Το παιχνίδι παίζεται στην απομόνωση. Εκεί θα δούμε αν θα έχουμε μικρές ή μεγάλες ζημιές» συμπλήρωσε.

Επιμένοντας στην ανάγκη να τηρηθεί απαρέγκλιτα η οδηγία «μένουμε σπίτι» ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα φάρμακο με αποδεδειγμένη δράση απέναντι στον ιό, έχουμε ενδείξεις για την ώρα και όχι αποδείξεις. Δεν έχουμε φάρμακα πρέπει να γίνει σαφές στον πληθυσμό, το μόνο που έχουμε είναι να μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλο». «Με αγωνία το λέω, μένουμε σπίτι» ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο κ. Σύψας.

Keywords
Τυχαία Θέματα