Κορονοϊός: Η χαλάρωση των «σκληρών» δεικτών φέρνει άρση περιορισμών

Το Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε μία μικρή ύφεση στους "σκληρούς" δείκτες της πανδημίας (νεκροί, διασωληνωμένοι), γεγονός που αν έχει συνέχεια ενδεχομένως να φέρει και χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Τη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη (που συνήθως είναι η πιο δύσκολη μέρα κάθε εβδομάδας), οι επιστήμονες θα δουν και πάλι τα νούμερα και την Τετάρτη (16/2) θα συνεδριάσουν ώστε να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Θυμίζουμε πως έχουν ήδη αποφασίσει να μην επιτρέψουν τα καρναβάλια, ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση στην εστίαση (να επιτραπούν οι όρθιοι), αλλά και στα γήπεδα, που

τώρα ο αριθμός των οπαδών που επιτρέπεται ανά γήπεδο είναι πολύ περιορισμένος, στο 10% της χωρητικότητας.

Παρελθόν είναι πάντως, από σήμερα, ένας ακόμη υγειονομικός περιορισμός της επιδημίας, οι έξι καθήμενοι ανά τραπέζι στην εστίαση και τη διασκέδαση, όπου πρόσβαση έχουν μόνο εμβολιασμένοι.

Τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι όλα τα περιοριστικά μέτρα να έχουν αρθεί για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το Πάσχα δηλαδή, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να είναι πιο φυσιολογικό και να έχουν μείνει ουσιαστικά μόνο οι μάσκες και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

δείκτεςπανδημίακορονοιόςΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός,koronoios