Κορονοϊός: 14 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Ποια μέτρα παρατείνονται

14:34 6/3/2020 - Πηγή: Reporter

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. 45 στο σύνολο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα.

Για «αναμενόμενη διασπορά της νόσου» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, που διευκρίνισε ότι τα 11 περιστατικά αφορούν την ομάδα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και τρία άτομα ήταν επαφές των ανωτέρω.

Σύμφωνα με την

ανακοίνωση, εκτός από τον ταξιδιώτη που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τα υπόλοιπα κρούσματα είναι σε καλή κατάσταση.

Παράταση μέτρων

Αποφασίστηκε η παράταση 14 ημερών των μέτρων που έχουν ληφθεί για κλειστά σχολεία και κλειστά θέατρα και κινηματογράφους στις περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Ακόμα, αναστέλλονται από και προς τις παραπάνω περιοχές όλες οι οργανωμένες εκδρομές μέχρι νεωτέρας. Όσες αθλητικές ομάδες μετακινούνται εντός των περιοχών, θα πραγματοποιούν τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Επιπλέον, παρατείνεται η αναστολή των εκδρομών εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας.

«Ο ιός είναι πάρα πολύ εύκολο να περάσει τα σύνορα κάτω από τη μύτη μας και να μεταδοθεί από άτομα με ελαφρά ή ήπια συμπτωματολογία» τόνισε και διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις για διασπορά στην κοινότητα ή από λοίμωξη από άγνωστη πηγή».

«Η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την επιδημία του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 45 στο σύνολο της χώρας.

Χαρά Κάνδηλα

κορονοιόςΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα