Κορονοϊός: Κόστη κι ευκαιρίες για την ελληνική παραγωγή παιχνιδιών-σχολικών ειδών

13:33 6/3/2020 - Πηγή: Reporter

Έως κι ενάμιση μήνα καθυστερούν οι παραδόσεις από Κινέζους προμηθευτές στα παιχνιδάδικα της χώρας σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου.

Προφανώς έχει επηρεαστεί το σύνολο της αγοράς, έστω κι αν αυτό δε φαίνεται στο ράφι λόγω των μεγάλων αποθεμάτων, καθώς μεγάλο ποσοστό της παραγωγής παιχνιδιών είναι στην Κίνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ήδη οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις να κυμαίνονται από 20 έως και πάνω από 45 ημέρες, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει εάν η κατάσταση συνεχιστεί.

Πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι η βελτίωση του καιρού

το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά των πιέσεων και τελικά οι προβλέψεις για συνολική πτώση του τζίρου, που φτάνουν έως και το 7%, δε θα επαληθευτούν.

Στο μεταξύ, η αγορά αναζητά εναλλακτικούς δρόμους προμηθειών για παιχνίδια και εποχικά είδη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, και στήριξη της εγχώριας παραγωγής, όπως π.χ. οι εταιρίες για μπάλες Star και τετραδίων Σκαγιάς.

Ήδη, πάντως, πριν την έλευση της επιδημίας ο κλάδος είχε πληγεί από την κρίση και την κατάρρευση κάποιων εταιριών, όπως η Toys R Us που πίεσε με τη σειρά εταιρίες όπως η Hasbro και η Mattel.

Γιώργος Αλεξάκης

κορονοιόςπαιχνίδιασχολικά είδη
Keywords
Τυχαία Θέματα