Καθησυχαστικός ο Μπάιντεν: Ασφαλές το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ξεκαθάρισε σήμερα (13/3) ότι το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα παραμένει «ασφαλές», διευκρινίζοντας πώς η κυβέρνησή του λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει τις επιπτώσεις της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank.

«Οι Αμερικανοί μπορούν να είναι σίγουροι ότι το τραπεζικό μας σύστημα είναι ασφαλές. Οι καταθέσεις σας είναι ασφαλείς», είπε ο Μπάιντεν σε δηλώσεις του από το Roosevelt

Room. «Επιτρέψτε μου επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα σταματήσουμε σε αυτό. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πάνω από όλα αυτά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το CNN, ο Μπάιντεν εξήγησε τι ακριβώς έχει δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να κάνει για να προστατεύσει τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των κεφαλαίων των καταθετών, των φορολογούμενων, των υπευθύνων και της μη παροχής οικονομικής ελάφρυνσης στους επενδυτές της Silicon Valley Bank.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ακόμα την απόφασή του να αυστηροποιήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο στον τραπεζικό τομέα ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν, στη σκιά της κρίσης που ξεκίνησε με την SVB.

Όπως δήλωσε, αυτοί που διαχειρίζονται τις προβληματικές τράπεζες πρέπει να απολυθούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι επενδυτές στις χρεοκοπημένες τράπεζες δεν θα προστατευτούν. «Πήραν εν γνώσει τους ένα ρίσκο και όταν ο κίνδυνος δεν αποδώσει, οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους».

Ο Μπάιντεν, μάλιστα, ως απάντηση στη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στις ΗΠΑ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει ένα αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο για τον τραπεζικό κλάδο.

Τζο ΜπάιντενSILICON VALLEY BANK
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα