ΕΚΤ για SVB: Δεν βλέπει κάποια άμεση επίπτωση

Υψηλόβαθμη πηγή της τραπεζικής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε σήμερα (13/3) ότι η ΕΚΤ δεν είχε και δεν θα έχει κάποια έκτακτη συνεδρίαση, με την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή της να έχει οριστεί για τις 23-24 Μαρτίου.

Επίσης, δεν αναμένεται κάποια ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, το οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις για τη νομισματική

πολιτική.

Η πηγή της ΕΚΤ σημείωσε ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης είναι γενικά καλά χρηματοδοτημένες και ότι έχουν κάνει καλή δουλειά, με τη μεταφορά των ομολόγων τους σε χαρτοφυλάκια που θα κρατήσουν έως την ωρίμανσή τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι αναγκασμένες να καταγράφουν ζημιές από τη μείωση των τιμών τους λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν γενικά ένα πιο συντηρητικό μείγμα ενεργητικού σε σχέση με αυτό της Silicon Valley Bank, η οποία έδινε δάνεια κυρίως σε τεχνολογικές startups που έχουν υψηλό ρίσκο.

Η πηγή δεν βλέπει κάποια άμεση επίπτωση στις τράπεζες της Ευρωζώνης από την κατάρρευση της SVB αλλά προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, αν ο αντίκτυπος στις ΗΠΑ επεκταθεί σε μεγαλύτερες τράπεζας, αυξάνοντας τον κίνδυνο ντόμινο.

SILICON VALLEY BANKΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗδιοικητικό συμβούλιοΝομισματική ΠολιτικήΕυρωζώνηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ STARTUPS
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα