Κατεβάζει «ταχύτητα» η Wall Street μετά το πολύμηνο υψηλό

17:53 6/6/2023 - Πηγή: Reporter

Σε ήπια πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (6/6) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μία μέρα μετά το υψηλό 9μήνου στο οποίο έκλεισε ο S&P 500.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,15% στις 33.513,69 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,12% στις 4.268,80 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,21% στις 13.201,86 μονάδες.

Οι κλάδοι της ενέργειας και της τεχνολογίας ηγούνται των σημερινών απωλειών στον S&P 500. Η Cisco

Systems και η McDonald's υποχωρούν περίπου 1% η καθεμία, διευρύνοντας τις πτωτικές τάσεις στον Dow Jones.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Apple χάνει 1% επιβαρύνοντας τον Nasdaq. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού έφτασε σε ιστορικό υψηλό, αν και στο τέλος κατέβασε «ταχύτητα» μετά την παρουσίαση της νέας συσκευής μικτής πραγματικότητας «Vision Pro».

Η μετοχή της Coinbase διολισθαίνει περισσότερο από 18% μετά την μήνυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Η SEC τονίζει, μεταξύ άλλων, στη μήνυσή της ότι η Coinbase ενεργούσε ως μη εγγεγραμμένος broker και μεσάζων.

Τέλος, οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις πιθανότητες διατήρησης ή όχι των αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα (13-14 Ιουνίου), με τα ανάμεικτα στοιχεία να εντείνουν την αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

WALL STREET ΗΠΑFEDAppleCoinbase
Keywords
Τυχαία Θέματα