«Καταφύγιο» για τους επενδυτές ο χρυσός-Μεγαλύτερη του 1% η άνοδος

Τη στιγμή που οι αγορές έχουν κατακρημνιστεί μετά τη «βουτιά» της Credit Suisse αλλά και την κατάρρευση της SVB πριν λίγες ημέρες, ο χρυσός κινείται σε ανοδική τροχιά, όντας το μοναδικό «καταφύγιο» των επενδυτών.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης (15/3) η τιμή spot του χρυσού σημειώνει άνοδο περίπου 1,1% στα 1.923,29 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου ενισχύεται κατά 0,93% στα 1.928,60 δολάρια η ουγγιά.

«Μετά από αυτό που συνέβη με τη Silicon Valley Bank (SVB), οι αγορές είναι υπερευαίσθητες στις αρνητικές ειδήσεις

σχετικά με τις τράπεζες», με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη Credit Suisse να ευνοούν τώρα τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο, δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής της ActivTrades.

«Πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό εμπόριο ασφαλούς καταφυγίου. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την Credit Suisse και τώρα οι ευρωπαϊκές τράπεζες δέχονται πραγματικά μεγάλη πίεση. Πρόκειται λοιπόν για μια πλήρη φυγή προς την ασφάλεια», δήλωσε από τη μεριά του και ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futures στο Σικάγο.

«Οι επενδυτές στρέφονται στα αμερικανικά ομόλογα, τον χρυσό, το ασήμι και το δολάριο. Αποχωρούν από πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του χρυσού κατέγραψε υψηλό άνω του ενός μηνός τη Δευτέρα, καθώς η τραπεζική αναταραχή οδήγησε σε στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ενδέχεται ακόμη και να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

χρυσόςΑγορέςCredit Suisseεπενδυτές
Keywords
Τυχαία Θέματα