Καμία ελπίδα όσο κυβερνά ο Πούτιν λέει γνωστός Ρώσος ακτιβιστής

Η αντιπολίτευση παραμένει σημαντική για την προετοιμασία της περιόδου που θα επακολουθήσει της διακυβέρνησης Πούτιν, δήλωσε ο Ρώσος ακτιβιστής Όλεγκ Ορλόφ.

«Για όσο διάστημα βρίσκεται ο ίδιος στην εξουσία, δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να ελπίζει σε οποιαδήποτε αλλαγή», δήλωσε ο 70χρονος Ορλόφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή δικάζεται με την κατηγορία της δυσφήμησης του ρωσικού στρατού. «Η αποχώρηση (του Πούτιν) θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αλλαγές και σε διάσπαση της ελίτ. Και η αντιπολίτευση, όπως και οι εναπομείναντες της κοινωνίας των πολιτών, θα διαδραματίσουν

έναν τεράστιο ρόλο στο σημείο αυτό, για να διασφαλίσουν ότι οι αλλαγές δε θα είναι διακοσμητικές».

Ο Ορλόφ είναι μέλος της διοίκησης της οργάνωσης Memorial, που ήταν ανάμεσα στους τρεις βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης το 2022, και η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία.

«Πότε θα συμβεί αυτό και εάν ο Πούτιν θα φύγει με τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, δεν το γνωρίζουμε», συμπλήρωσε ο Ορλόφ. Ο Πούτιν, ο οποίος, σήμερα, είναι 71 ετών, τροποποίησε το Σύνταγμα, ώστε να του επιτραπεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία για πέμπτη φορά στις επικείμενες εκλογές του 2024.

#ΟΛΕΓΚ_ΟΡΛΟΦ #ΡΩΣΟΣ_ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ #Πουτιν #ΚΑΜΙΑ_ΕΛΠΙΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
kamia-elpida-oso-kyverna-o-poutin-leei-gnostos-rosos-aktivistis.htm
Τυχαία Θέματα