Οι New York Times καταθέτουν αγωγή ενάντια των Microsoft, OpenAI

Η εφημερίδα New York Times, την Τετάρτη, κατέθεσε αγωγή κατά της Microsoft και της OpenAI, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές ChatGPT, με την κατηγορία της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και κατάχρησης της πνευματικής ιδιοκτησίας της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το CNBC, εκπρόσωπος των NYT ανέφερε

ότι ζητούν από τη Microsoft και την OpenAI να λογοδοτήσουν για τα «δισεκατομμύρια» που πιστεύουν ότι τους οφείλονται ως αποζημίωση για την παράνομη αντιγραφή και χρήση της δουλειάς των NYT.

Η εφημερίδα είναι ένας από τους πολυάριθμους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης που επιδιώκουν αποζημίωση από τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τα πιο προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς φέρονται να έκαναν χρήση του περιεχομένου τους για την εκπαίδευση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Η OpenAI είναι ο δημιουργός του ChatGPT, ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου που μπορεί να παράγει περιεχόμενο έπειτα από ερωτήσεις χρηστών. Αυτό το κάνει χάρη σε παραμέτρους που βασίστηκαν σε δεδομένα τα οποία λήφθηκαν από το διαδίκτυο μέχρι το 2021. Αυτό δημιούργησε ανησυχίες στους δημιουργούς περιεχομένου και τους εκδότες των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι το περιεχόμενό τους χρησιμοποιείται και επαναπροσδιορίζεται από δημιουργικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως τα ChatGPT, Dall-E, Midjourney και Stable Diffusion. Σε πολλές περιπτώσεις, το περιεχόμενο που παράγεται από αυτά τα προγράμματα μοιάζει με το αρχικό υλικό.

Η OpenAI προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες των μέσων. Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Axel Springer -τη μητρική εταιρεία των Business Insider, Politico, Bild και Welt- η οποία θα παραχωρούσε άδεια χρήσης του περιεχομένου της στην OpenAI έναντι αμοιβής. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Στην αγωγή, οι Times κατηγορούν τη Microsoft και την OpenAI ότι δημιούργησαν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στη «μαζική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων».

#New_York_Times #OPENAI #Microsoft #CHATGPT #πνευματικά_δικαιώματα #αγωγή #AI #τεχνητή_νοημοσύνη
Keywords
Αναζητήσεις
oi-new-york-times-katathetoun-agogi-enantia-ton-microsoft-openai.htm
Τυχαία Θέματα
New York Times,Microsoft OpenAI