Meta-Google έκαναν περικοπές σε προγράμματα DEI...μετά από πολλές υποσχέσεις

Μετά από έντονες δεσμεύσεις από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020, τα προγράμματα DEI στον κλάδο της τεχνολογίας βρίσκονται σε ευρεία υποχώρηση. Ορισμένες εταιρείες έχουν απολύσει στελέχη της DEI και έχουν μειώσει τα προγράμματα μάθησης και ανάπτυξης, ενώ έχουν περικόψει τους προϋπολογισμούς για εξωτερικές ομάδες DEI κατά 90% το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, τόσο η Google

όσο και η Μeta μείωσαν το προσωπικό τους και μείωσαν τα προγράμματα που υπάγονταν στις επενδύσεις DEI (έμφυλη ισότητα, διαφορετικότητα και συμπερίληψη).

Αξίζει να αναφερθεί πως οι περικοπές του έτους έχουν επίσης επηρεάσει μικρότερους, τρίτους οργανισμούς που βασίζονταν σε μεγάλους πελάτες τεχνολογίας για εργασία, παρά τη συνεχιζόμενη τεχνολογική ανάπτυξη.

Οι περικοπές έρχονται την ώρα που οι δεσμεύσεις της Google περιλάμβαναν τη βελτίωση της εκπροσώπησης των υποεκπροσωπούμενων ομάδων στην ηγεσία κατά 30% έως το 2025, τον υπερδιπλασιασμό του αριθμού των μαύρων εργαζομένων σε μη ανώτερα επίπεδα έως το 2025, την αντιμετώπιση ζητημάτων εκπροσώπησης στην πρόσληψη, τη διατήρηση και την προαγωγή και τη δημιουργία καλύτερης υποστήριξης για την ψυχική και σωματική υγεία των μαύρων εργαζομένων.

«Κάθε φορά που υπάρχει οικονομική ύφεση στην τεχνολογία, μερικοί από τους πρώτους προϋπολογισμούς που περικόπτονται είναι στο DEI, αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε δει τόσο έντονη αντίθεση όσο φέτος», δήλωσε η Melinda Briana Epler, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Empovia, η οποία συμβουλεύει τις εταιρείες και τους ηγέτες να χρησιμοποιούν μια κουλτούρα ισότητας βασισμένη στην έρευνα.

Οι περικοπές έρχονται σε μια εποχή που οι εταιρείες τεχνολογίας προχωρούν στη μεγαλύτερη τεχνολογική αλλαγή της τελευταίας δεκαετίας: την τεχνητή νοημοσύνη.

Εάν διαφορετικοί άνθρωποι δεν συμπεριληφθούν στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες ανισορροπίες τόσο για τους εταιρικούς εργαζόμενους, όσο και για τους καταναλωτές που θα χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα τους.

Ακόμη, οι εταιρείες δεσμεύτηκαν να επενδύσουν εκατομμύρια δολάρια για να βελτιώσουν την ποικιλομορφία στις τάξεις τους και να υποστηρίξουν εξωτερικές ομάδες που εργάζονται για την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη.

«Η δέσμευσή μας προς την DEI παραμένει στο επίκεντρο του ποιοι είμαστε ως εταιρεία», έγραψε εκπρόσωπος της Meta σε δήλωσή του στο CNBC.

«Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε σκόπιμα δίκαιες και ισότιμες πρακτικές για να προωθήσουμε την πρόοδο σε όλους τους πυλώνες των ανθρώπων, των προϊόντων, της πολιτικής και των συνεργασιών μας».

«Οι μειώσεις του εργατικού μας δυναμικού και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε σε ολόκληρη την εταιρεία για να οξύνουμε την ανάπτυξή μας καλύπτουν το εύρος της επιχείρησής μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Google, λέγοντας ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στις υποεκπροσωπούμενες κοινότητες και στο έργο DEI.

«Για να είμαστε απολύτως σαφείς, η δέσμευσή μας σε αυτό το έργο δεν έχει αλλάξει και επενδύσαμε σε πολλά νέα προγράμματα και συνεργασίες φέτος».

Τέλος, η εκπρόσωπος της Google δεν έδωσε λεπτομέρειες σε αυτή την ιστορία, αλλά επεσήμανε νέες επενδύσεις σε συνεργασίες φέτος, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης περισσότερων από 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε κολέγια και πανεπιστήμια για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός ισχυρότερου αγωγού προς τη βιομηχανία της τεχνολογίας και την έναρξη του Google for Startups Women Founders Fund για να βοηθήσει τις γυναίκες επιχειρηματίες.

#Google #Meta #ΜΕΙΩΣΕΙΣ #Τζορτζ_Φλόιντ #DEI
Keywords
Αναζητήσεις
meta-google-ekanan-perikopes-se-programmata-deimeta-apo-polles-yposcheseis.htm
Τυχαία Θέματα
Meta-Google,DEI